Magyar Kupa-meccsel nyitjuk az évet

A Magyar Kupa IV. fordulós mérkőzésével kezdi meg felnőtt csapatunk a 2024-es évet. A nyolcaddöntőben szombaton 16 órától az NB I-es Kisvárda látogat az Érd Arénába.

 

Csapatunk 3 héttel ezelőtt, a Szombathely elleni bajnokival zárta a 2023-as esztendőt, így ekkor léptek pályára a lányok utoljára tétmérkőzésen. Ami a Magyar Kupát illeti, Simics Judit tanítványai már két körön túl vannak. A Mohács, majd a Pécs otthonában aratott sikerrel jutottak be a nyolcaddöntőbe.

A Kisvárda az előző körben kapcsolódott be a Kupa küzdelmeibe, és a Vasas elleni 36-24-es győzelemmel magabiztosan került a IV. fordulóba. Érdekesség, hogy Karnik Szabináék pár nappal később a bajnokságban is összefutottak a piros-kékekkel, de akkor öt góllal alulmaradtak. Azóta még egy NB I-es mérkőzést játszott Józsa Krisztián gárdája. A szabolcsiak a két ünnep között a Debrecentől kaptak ki, így az új évben nekik is ez lesz az első találkozójuk.

A Kisvárda egyébként három győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel a 9. pozíciót foglalja el az NB I-ben.

A csapat idénybeli legeredményesebb játékosa Karnik Szabina 52 találattal, de a világbajnokságon a magyar válogatottban szerepet kapó Juhász Gréta is remekül termel. A vb-n nyolcszor talált be, míg klubcsapatában 41 góllal a második helyen áll a Kisvárda házi góllövőlistáján.

A két együttes az előző szezonban az NB I-ben játszott egymással, akkor mindkétszer a várdaiak örülhettek.

 
Magyar Kupa, IV. forduló

ÉRD – Kisvárda Master Good SE
Érd Aréna

2024. január 06. (szombat) - 16:00

Jegyinformáció: https://erdarena.hu/?p=663
(Akik a Szombathely ellen érvényes jegyet váltottak, ők ingyenesen tekinthetik meg a kupamérkőzést.)

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink