Megérdemelt továbbjutás

Története során először, nemzetközi kupa legjobb tizenhat közé jutott az ÉRD, februárban folytathatjuk KEK szereplésünket.
Előnnyel vártuk a visszavágót, de vezetőedzőnk, Szabó Edina mindenkit óvatosságra intett. Az első mérkőzés tapasztalatait magával hozva, mindkét csapat rengeteget készült az ellenfélből. A hollandok nagy küzdelemre késztették együttesünket, de a közönség ereje űzte, hajtotta a lányokat és nem lehetett más végeredmény, csakis továbbjutás.
A két mérkőzés alapján, a KEK-ben is Kovács Anna volt a legeredményesebb ÉRD játékos kilenc találattal. A góllövőlistán természetesen nem szerepel a neve, feltétlenül ki kell azonban emelnünk Oguntoye Viktória teljesítményét, aki mindkét mérkőzésen kiemelkedőt nyújtott.
ÉRD KEK góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés
Serdülő csapatunk egymás utáni két mérkőzését nyerte, így már nyolc pontos az OSB bajnokságban. Ezzel a középmezőny közvetlen közelébe zárkózott fel az ÉRD.
Az NBI-ben csak ifjúsági csapatunk szerepelt a héten, Oláhné Balog Tünde együttese Balatonbogláron vendégszerepelt a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesénél, ahol szó szerint idegenben játszottak a mieink.
Az Érdi VSE II. tízedik mérkőzésén kilencedik győzelmét aratta, így továbbra is éllovas.
Az elmúlt hét ÉRD mérkőzései
2013. november 15. péntek
OSB Leány E | ÉRD – Inárcs-Örkény KC 25:16 (13:7)
2013. november 17. vasárnap
NBI Ifjúsági |  NEKA – ÉRD 29:26 (14:12)
Budapesti - Női I. osztály | Érdi VSE II. – Convalexius KSE 26:19 (12:9)
 
KEK 3. forduló/2. mérkőzés | ÉRD – SERCODAK Dalfsen 21:20 (9:9)
 
HAJRÁ ÉRD!
 
Szűkös kerettel felálló juniorunk egy szoros félidőt játszott a dunaújvárosiakkal.
A mérkőzés előtt az ÉRD junior csapatának góllövőlistáját vezető Takács Kitti sérülés miatt nem léphetett pályára, így a padról nézte a társakat. Remekül kezdett az ÉRD, 4:1-re, 10:7-re és 12:8-ra is vezettünk az első negyedóra során. Kamuti Réka és Mlinkó Bernadett voltak a legaktívabbak támadásban. A félidő közepén öt perc érdi gólcsend alatt egyenlített az ellenfél, sokáig így folyt a mérkőzés (17:17). Majd a szünet előtti utolsó két percben négy gólt szerezve háromgólos előnyt dolgozott ki a Dunaújváros.
A második félidő első tíz percében az előny tovább hízott, 27:20-ra lépett el az ellenfél, innen pedig nem volt visszaút az ÉRD számára. A védekezésünk nem tudta megállítani a lendületes újvárosi támadásokat, amiből sorozatosan szerezte góljait az ellenfél. Kamuti Réka tizenöt gólos egyéni teljesítménye kiemelendő, valamint az utolsó öt perc rohanó kézilabdája. Amiből a mieink jöttek ki jobban, és 6-2-re nyerték ezt az időszakot, amivel tízen belülre hozták a végeredményt.

Támogatóink

Médiapartnereink