Megkezdődik a Magyar Kupa

A Magyar Kupa III. fordulójában csatlakozunk be a küzdelmekbe. Első mérkőzésünkön, november 10-én a másodosztályú Békéscsaba otthonába látogatunk. Beharangozó.

Csapatunk legutóbb szeptember végén tudott meccset nyerni a bajnokságban, így nagyot jót tenne a lelkeknek egy siker, de a szerdai találkozót nem lehet félvállról venni. Ellenfelünk nyolc mérkőzés után százszázalékos mérleggel vezeti az NB I/B Keleti csoportját. A Békéscsaba az előző idényben esett ki az első osztályból, így oda-vissza megmérkőztünk velük. Hazai pályán Kopecz Barbara (11 gól) és Mód Noémi (8 gól) remek játékának is köszönhetően sikerült legyőznünk a lila-fehéreket (33-30). Idegenben azonban visszavágott Vida Gergő együttese (30-26).

Azóta már Papp Bálint irányítja a csapatot, amely érdekelt volt a Magyar Kupa II. fordulójában és magabiztosan jutott tovább a Csepel ellen (39-22). A Békéscsaba házi góllövőlistáját 49 találattal Kukely Anna vezeti, de kiváló formában játszik az idényben az élvonalbeli tapasztalattal felvértezett beálló, Mayer Szabina is.

Csapatunk tavaly a Hajdúnánás ellen kezdte meg a menetelését a kupában, majd a nyolcaddöntőben a viharsarkiak következtek és 34-28-as sikerrel magabiztosan jutottunk tovább. A szerdai találkozón is kiegyeznénk egy ilyen végeredménnyel. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidőben döntetlen születik, az alacsonyabb osztályú csapat jut tovább.

Magyar Kupa III. forduló
EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Érd
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
2021. november 10. (szerda), 18:00

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink