Miénk a bajnoki bronz!

Hihetetlen izgalmak után hétméteres párbajt követően bajnoki bronzérmet szerzett csapatunk a 2014/2015-ös szezonban. Szvetlana Gridnyeva a büntetőcsata során négy hétméterest is hárított, ezzel sorozatban harmadik bronzérméhez segítve csapatunkat.
 
Közel kétszáz szurkolónk buzdítása mellett lépett pályára csapatunk Dunaújvárosban, a bajnoki bronzcsata második találkozóján. A két csapat előző mérkőzéséhez hasonlóan ezen a találkozón sem született gól az első percekben, köszönhetően Szvetlana Gridnyeva első, de közel sem utolsó hárított hétméteresének. Az összecsapáson a hazai együttes szerzett vezetést a 4. percben, de Kovács Anna révén még ugyanabban a percben egyenlítettünk. A vezetést Katarina Krpez értékesített büntetőjével ragadta magához csapatunk, 3:4-re alakítva ezzel az állást. Mariama Signaté labdaszerzését követően Klivinyi Kinga volt eredményes, míg Kovács Anna átlövésből, és betörést követően is a kapuba talált. A játékrész derekán Oguntoye Viktória váltotta Janurik Kingát, és remek védéssel mutatkozott be a kapuban. Emberelőnyben ugyan egyenlített ellenfelünk, de a vezetést nem tudta átvenni a DKKA, míg Kovács Anna a saját kipattanóját gólra váltva jutottunk újra előnyhöz (6:7). A 23. percben Sara Vukcevic találatával először a mérkőzésén két találat volt az előnyünk. A félidő hajrájában a hazai csapat kilenc perc alatt egyszer talált a kapunkba, míg Pálos-Bognár Barbara nem hibázott a büntetővonalról, majd Schatzl Nadine váltotta gólra Oguntoye Viktória indítását (8:12). Hétméteresből ugyan ellenfelünk csökkentette hátrányát, de köszönhetően Oguntoye Viktória utolsó másodperces védésének 10:13-as állásnál vonultak jól megérdemelt pihenőjükre a csapatok.
A fordulást követően ellenfelünk zsinórban öt gólt szerezve előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette. Szabó Edina időkérését követően a 37. percben, első találatunkat Kovács Anna szerezte, majd Katarina Krpez váltotta gólra a Mariama Signaté által kiharcolt hétméterest, ami egyenlítést ért csapatunknak  (15:15). A vezetést azonban nem sikerült átvennünk, a mérkőzés háromnegyedénél újra kétgólós hazai előnyt mutatott a dunaújvárosi sportcsarnok kijelzője (18:16). Azonban a fantasztikus szurkolói bíztatást kapó lányaink természetesen nem adták fel, és a kapuban újra szerepet kapó Janurik Kinga védéseinek, valamint Szvetlana Gridnyeva újabb, de még mindig nem az utolsó védett hétméteresének is hála, a hazai csapat erejéből tizenegy perc alatt egy gólra futotta. Kovács Anna emberhátrányban két védő által szorongatva szerzett fontos gólt, majd Klivinyi Kinga találatával 19:19 lett az állás. A találkozó vége előtt hat perccel Kisfaludy Anett váltotta gólra Pálos-Bognár Barbara remek átadását, újra vezetéshez juttatva ezzel csapatunkat. Az 57. percben Katarina Krpez higgadtan értékesített büntetőjével két találatra nőtt az előnyünk, azonban az utolsó percre emberelőnybe kerülő ellenfelünk a dudaszó előtti másodpercekben egyenlíteni tudott, így jöhettek a hétméteresek (22:22).
 
 
A büntetőpárbaj első három lövéspárbajában a hazai csapat nem hibázott, míg csapatunkból egyedül Schatzl Nadine talált a kapuba. A hazaiak már kész tényként kezelték a győzelmüket, de nem számoltak Szvetlana 'hetesölő' Gridnyeva-val. Rutinos kapusunk sorsdöntő pillanatban kétszer is hárítani tudott, életben tartva győzelmi esélyeinket, és mivel Pálos-Bognár Barbara és Katarina Krpez sem hibázott a hétméteresek első sorozatában, így következett a 'hirtelen halál'. Kovács Anna két lövőcsel után a jobb alsóba lőtt, azonban dunaújvárosi ellenfele sem hibázott. A 7. körben Klivinyi Kinga nem tudott túljárni Víg Vivien eszén, de Szvetlana Gridnyeva is újra hárította Triscsuk Krisztina hétméteresét. Katarina Krpez második próbálkozására sem hibázott, az ezt követő Takács Dusmáta lövést azonban Szvetlana Gridnyeva hárította, ez a mérkőzésen már a hatodik kivédett hétméterese volt, amely egyben a bronzérmet jelentette. Csapatunk ezzel idén is megvédte 3. helyét a bajnokságban, és sorozatban harmadszor is megszerezte a bronzérmet. A hagyományokhoz megfelelően az ünneplés otthonunkban, az ÉRD Arénában folytatódott, ahol a szurkolók egyenként szólítva ünnepelték a játékosokat és a stábtagokat. Tekauer Norbert klubunk elnöke megköszönve a város támogatását T. Mészáros Andrásnak, Érd Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepélyesen átadta az ÉRD 2014/2015-ös szezon bajnoki bronzérmét.
 
 
 
 
 
 
Junior csapatunk szoros első félidőt követően 27:33-as vereséget szenvedett a listavezető Győri Audi ETO KC csapatától.
 
Felnőtt együttesünk ugyan csak szerdán fogadja a Győri Audi ETO KC csapatát, junior együttesünk már szombaton pályára lépett a Győr ellen. A találkozón Plesztovits Alexandra góljával szereztünk vezetést, amit a 9. percig ki sem adtunk a kezünkből. Ezt követően azonban Reizinger Sára találatával szemben a vendég együttes ötször volt eredményes, megfordítva ezzel az állást (6:9). Balkezeseink, Bernát Dorina és Lozsi Erna góljainak köszönhetően nem engedtük jobban meglépni a vendég együttest, sőt a félidő vége előtt Plesztovits Alexandra újabb találatával felzárkóztunk egy gólra. A 14:17-es félidőt követően hétszer is a győri csapat volt eredményes, míg mi csak kétszer. Plesztovits Alexandra előbb beállóból, majd hétméteresből talált a kapuba (16:23). De lányaink nem adták fel és, Földesi Júlia, valamint Illés Virág góljával négy gólra csökkentettük hátrányunkat a félidő derekára. Közelebb azonban nem tudtunk zárkózni ellenfelünkhöz, így Braun Laura Csenge két értékesített büntetője ellenére 27:33-as vereséget szenvedtünk a Győri Audi ETO KC junior együttesétől.
 
 
 
 
 
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk szoros első félidőt követően, a második játékrész elején kialakított előnyét megőrizve 23:29-es győzelmet aratott a Marcali VSZSE otthonában.
 
A bajnokság 5. fordulójában Marcaliban szerepelt csapatunk, és ugyan a találkozón a hazaiak szereztek vezetést, Bernát Dorina és Vajda Luca góljaival megfordítottuk az állást. A találkozón fej-fej mellett haladtak a csapatok, Takács Kitti és Szabó Laura találataival tíz perc után 6:7-re vezettek lányaink. A játékrész derekáig nem is alakult ki nagyobb különbség a két együttes között, hiszen minden hazai találatra volt válaszunk, sőt a félidő utolsó tíz percére Gulyás Vanda góljával egygólos előnnyel érkeztünk. Győri Barbara ugyan egy hétméterest hárítani tudott, de ezt követően zsinórban három büntetőből szerzett góllal fordított a Marcali. A játékrész utolsó percében Takács Kitti góljával 15:14-es hazai előnnyel ért véget az első félidő. A fordulást követően azonban védőfalunk jól állta a hazai rohamokat, így ellenfelünk 11 perc alatt egy büntetőből elért találat mellett, egy akciógólt szerzett. Ezzel ellentétben lányaink többször is eredményesek voltak felállt fal ellen, és lerohanásból egyaránt. Bernát Dorina, majd Gulyás Vanda góljainak köszönhetően hatgólos előnyre tettünk szert a 41. percre (17:23), amit már ki sem adtunk a találkozó hátralévő részében a kezünkből. A találkozó utolsó tíz percében összesen két gólt szerzett ellenfelünk, a 23:29-es végeredményt pedig Vajda Luca állította be. 
 
 
 
 
NB I-es felnőtt csapatunk a világbajnokságon szereplő Janurik Kinga és Katarina Krpez Slezak nélkül 40:26-os győzelmet aratott az olasz Esercito-FIGH Futura Roma ellen. NB I/B-s felnőtt csapatunk idegenben tudott nyerni, míg U13-as lányaink a Kovács László régió felsőházában arattak két győzelmet.
NB I-es felnőtt csapatunk az esztendő utolsó mérkőzésén az Esercito-FIGH Futura Roma együttese ellen lépett pályára felkészülési találkozón. A mérkőzés elején Mireya González Álvarez és Klivinyi Kinga révén kétgólos előnyre tettünk szert, ellenfelünk azonban nem hagyta magát, és a csapatok az első hét percben fej-fej mellett haladtak (5:5). Ezt követően csapatunk zsinórban négyszer volt eredményes, míg a vendégcsapat tíz percig nem tudta bevenni Győri Barbara kapuját. A szünetre 17:10-re vezettünk, melyet a fordulást követően Yulia Khavronina két átlövésgóljával tovább növeltünk, miközben Szvetlana Gridnyeva büntetőt hárított. Masszív védekezésünknek és Győri Barbara védéseinek köszönhetően ellenfelünk hét percig egyetlen akciógólt sem szerzett, míg csapatunk kidolgozott figurák végén volt eredményes (28:14). A találkozó hajrájában fiataljaink is szerepet kaptak, és kivették a részüket a 40:26-ra megnyert mérkőzésen.
 
NB I/B-s együtteseink a hétvégén a Pénzügyőr SE otthonában léptek pályára. Junior csapatunknak egy végletekig kiélezett mérkőzésen ugyan nem sikerült a pontszerzés, felnőtt együttesünk azonban ötgólos győzelemnek örülhetett. Serdülő lányaink is pályára léptek a héten, ÉRD1-es csapatunk a Százhalombattai VUK SE ellen gyűjtötte be a két pontot, ÉRD 2-es együttesünk viszont nem bírt a listavezető DKKA-val. U13-as csapatunk a Kovács László régió felsőházában folytatta szereplését a hétvégén, és a Dabas KC VSE és a Kántor Anikó SE ellen is győzelemnek örülhettek Kemény Andrea tanítványai. Bp. I. osztályban szereplő csapatunk szoros mérkőzésen négygólos győzelmet aratott a Hort SE II-es együttese ellen, amivel továbbra is a második a tabellán. Gratulálunk!
 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei:
 
 
2015. december 3. csütörtök
 
Felkészülési mérkőzés | ÉRD – Esercito-FIGH Futura Roma 40:26 (17:10)
 
2015. december 4. péntek
 
OSB-F csoport | ÉRD 1 - Százhalombattai VUK SE 27:12 (15:6)
 
2015. december 5. szombat
  
Bp. I. o. női Felnőtt | Hort SE II - ÉRD III 30:34 (15:18)
 
OSB-F csoport | ÉRD 2 - DKKA 25:36 (7:18)
 
NB I/B Junior | Pénzügyőr SE - Haladás-ÉRD II 26:23 (16:12)
NB I/B Felnőtt| Pénzügyőr SE - Haladás-ÉRD II 28:33 (12:15)
 
2015. december 6. vasárnap
 
U13 Kovács László régió felsőház | ÉRD 2003 - Dabas KC VSE 16:10 (6:3)
U13 Kovács László régió felsőház | ÉRD 2003 - Kántor Anikó SE 17:12 (7:4)
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Felnőtt csapatunk szerdán a Siófok KC ellen idegenben kezdi meg a K&H női kézilabda liga rájátszását. A negyeddöntő első mérkőzésének alakulását élőben követhetik szöveges közvetítésünkkel a http://live.handballerd.hu/ oldalon. Az április 20-ai negyeddöntő visszavágójára jegyek hétfőtől kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában 8-19 óráig, és online az ÉRD Aréna weboldalán! Az év elején megváltott bérletek ÉRVÉNYESEK a rájátszás mérkőzéseire!
 
K&H női kézilabda liga negyeddöntő -1. mérkőzés
Siófok KC - ÉRD
 
Időpont: 2016. április 13., szerda 18:00
Helyszín: Beszédes József Ált. Iskola (8600 Siófok, Szépvölgyi utca 2.)
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2016. április 13., szerda
 
NB I/B Felnőtt | ÉRD Aréna
16:00 Haladás-ÉRD II - Szentendrei NKE
 
NB I/B Junior | ÉRD Aréna
18:00 Haladás-ÉRD II - Szentendrei NKE
 
NB I Felnőtt rájátszás negyeddöntő | Beszédes József Ált. Iskola
18:00 Siófok KC- ÉRD
 
2016. április 14., csütörtök
 
OSB F alsóház 5-11. helyért | Batthyány Tornacsarnok, Érd
17:30 ÉRD 1 - Százhalombattai VUK SE
 
2016. április 16., szombat
 
NB I Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért | Budaörs Városi Sportcsarnok (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.)
14:00 Budaörs - ÉRD
 
NB I Junior rájátszás 9-13. helyért | Budaörs Városi Sportcsarnok (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.)
16:00 Budaörs - ÉRD
 
2016. április 17., vasárnap 
 
U13 Kovács L. régió középsőház | Cegléd Városi Sportcsarnok (2700 Cegléd, Rákóczi út 33)
09:00 Ceglédi KCSE - ÉRD 2002
12:20 ÉRD 2002 - Diósdi DSE
 
U13 Kovács L. Régióbajnoka | Vecsési Városi Sportcsarnok (2220 Vecsés, Fő út 90-92.)
12:00 ÉRD 2003 - Abonyi KC
14:00 Budaörs KC I - ÉRD 2003
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink