Miénk a történelmi bronz

A Török Bódog Magyar Kupa bronzmérkőzésén hullámzó első félidőt követően, a mérkőzés utolsó húsz percében mindössze két gólt kapva 26:21-es győzelmet arattunk az MTK Budapest ellen, így a csapat a klub történetében először bronzéremnek örülhetett a sorozatban.
 
Csapatunk története során először játszhatott éremért a Magyar Kupa küzdelmeiben. Ellenfelünk az MTK Budapest csapata volt a bronzmérkőzésen, ahol első támadásunkból Schatzl Nadine révén megszereztük a vezetést. Ellenfelünk ugyan hétméteresből egyenlített, de Klivinyi Kinga átlövésgóljával, valamint Schatzl Nadine és Katarina Krpez indításból szerzett góljaikkal, háromgólosra duzzadt az előnyünk (1:4). Támadásbeli pontatlanságainkat kihasználva az MTK egyenlíteni tudott, de Katarina Krpez cundergóljával visszavettük a vezetést. Riválisunk azonban újfent felzárkózott döntetlenre, sőt Janurik Kinga első alkalommal még ziccert hárított, de egy újabb eladott labdánkat gólra váltva átvette a vezetést a budapesti csapat (7:6). Javuló védekezésünknek, és Janurik Kinga remek védéseinek köszönhetően tíz perc alatt mindössze két gólt kaptunk. Ellenben lányaink ellenben hétszer is a kapuba találtak, így a 25. percben Pálos-Bognár Barbara átadása után Schatzl Nadine góljával ismét három találattal vezettünk (13:10). Eladott labdáinkat és technikai hibáinkat követően, gyors gólokat szerezve, ellenfelünk megfordította az állást, így 14:13-as MTK vezetésnél ért véget a félidő.
A fordulást követően ellenfelünk ugyan két találattal növelni tudta előnyét, de Kovács Anna és Schatzl Nadine góljaival felzárkóztunk egy gólra (16:15). Szvetlana Gridnyeva, szokásához híven hétméterest hárított, de ennek ellenére a 40. percben újfent három gól volt a hátrányunk (19:16). Emberhátrányban kétszer is sikerült labdát szereznünk, melyet Katarina Krpez és Klivinyi Kinga váltott gólra. Szvetlana Gridnyeva újabb büntetőt hatástalanított, majd az ellentámadás  végén Schatzl Nadine gólja az egyenlítést jelentette számunkra (19:19). A mérkőzés utolsó húsz percében mindössze kétszer talált ellenfelünk a kapunkba, köszönhetően feljavuló védelmünknek, és Janurik Kinga bravúrjainak. Jó védekezésből gyorsan lerohanásgólokat szereztünk, és az utolsó öt percre fordulva már négy találat volt az előnyünk (20:24). A hajrában ezt még egy góllal sikerült növelnünk, így végül 21:26-os győzelmet arattunk és ezzel bronzérmesként zártuk a Magyar Kupa 2014/2015-ös szezonját.
 
Csapatunk idei második edzőmérkőzésén szoros és jó iramú találkozón, 26:22-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC csapata ellen.
 
A hétközi OGC  Nice Handball elleni győztesen megvívott felkészülési mérkőzést követően Győrbe  látogattunk, ahol a tavalyi bajnokság ezüstérmese  ellen léptünk pályára. A találkozón Mariama Signaté átlövésgóljával szereztünk vezetést, majd Kisfaludy Anett és Katarina Kprez-Slezak lerohanás végén szerzett találataival 0:3 állt az eredményjelzőn. Az első negyedóra végén ért utol minket a hazai csapat, majd kettős emberelőnyben a vezetést is átvette. Klivinyi Kinga majd Mireya Gonzalez Alvarez is betörést követően talált a kapuba, így fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel. A játékrész utolsó 5 percére fordulva Szvetlana Gridnyeva védett hétméteresének is köszönhetően, valamint átlövőink újabb találataival 9:11-re vezettünk, azonban a győri csapat négy találatot szerzett zsinórban, így a szünetre 13:11-es állásnál vonultak a csapatok.
A fordulást követően Mireya Gonzalez Alvarez szerezte első találatunkat, majd másik balkezes átlövőnk Yulia Khavronina is eredményes volt. Szvetlana Gridnyeva újabb büntetőt hárított, majd  tíz perccel később még egyet, így  Klivinyi Kinga góljával 15:15-nél újra egyelő volt az állás. Ezt követően azonban Katarina Krpez-Slezak értékesített hétméterese ellenében hat találatot szerzett a hazai együttes. A gólcsendet Janurik Kinga védését követően Katarina Krpez-Slezak lerohanásból szerzett gólja törte meg. Utolsó találatunk Andjela Bulatovic  szerezte Yulia Khavronina remek bejátszását követően, amivel beállította 26:22-es végeredményt. Nem ez volt az egyetlen fellépésünk az győri csarnokban a bajnoki szezon előtt, hiszen augusztus 25-én újra felkészülési mérkőzésen játszik a két csapat. Előtte azonban 19-én Debrecenben lépünk pályára, majd Békéscsabán szerepelünk felkészülési tornán.
 
 
 
 
 
 
 
 
NB I-es felnőtt csapatunk szerdán az ÉRD Arénában fogadja a Mosonmagyaróvári KC SE csapatát, míg vasárnap az MTK Budapest otthonába látogatnak lányaink. A szerdai mérkőzésre a jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna Jegypénztárában és online az ÉRD Aréna weboldalán.
 
Női kézilabda NB I alapszakasz - 5. forduló
ÉRD – Mosonmagyaróvári KC SE
 
Időpont: 2015. szeptember 23. szerda 18:00
Helyszín: ÉRD Aréna (2030 Érd, Velencei út 39-41.)
Játékvezetők: Andorka Miklós, Hucker Róbert
 
 
Szurkolói információk
 
Jegyek kaphatóak a mérkőzésekre 8-19 óráig az ÉRD Aréna jegypénztárában. A mérkőzés napján 8 - 12 között az uszoda jegypénztárában, 12 órától a sportcsarnok jegypénztárában lehet jegyet váltani a mérkőzésre. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az NB I-es utánpótlás találkozó megtekintése, jegy váltásával lehetséges – melynek árát blokk ellenében, karszalag levágása mellett visszatérítjük, amennyiben a felnőtt mérkőzés kezdete előtt legkésőbb fél órával elhagyják az Arénát!
 
 
A mérkőzésre érényes jegyárak:
Felnőtt: 1500 FtDiák (érvényes diákigazolvánnyal és 18 éves korig): 800 FtNyugdíjas (érvényes nyugdíjas igazolvánnyal): 800 Ft
Díjmentes kísérő: 750 Ft
A belépés 6 év alatt ingyenes!
 
 
DÍJMENTES JEGYEK 
Az ÉRD NBI-es női kézilabdacsapat lehetőséget biztosít Pest megye összes diákjának és fiatal kézilabdázójának csapatunk hazai mérkőzéseinek megtekintésére díjmentesen.
A díjmentes jegyek a mérkőzés napján 15:00-ig vehetők át, azt követően értékesítjük őket.
 
 
 
Női kézilabda NB I alapszakasz - 6. forduló
MTK Budapest – ÉRD
 
Időpont: 2015. szeptember 27. vasárnap 18:45
Helyszín: Elektromos Sportcsarnok (1138 Budapest, Népfürdő u. 18-20.)
Játékvezetők: Dobrovits Csaba, Tájok Péter 
 
A 6. forduló utánpótlás mérkőzései az ÉRD Arénában kerülnek megrendezésre. Az ifjúsági találkozó 13, a junior mérkőzés 15 órakor kezdődik az ÉRD Arénában!
 
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2015. szeptember 23. szerda
 
NB I Ifjúsági | ÉRD Aréna
14:00 ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE
 
NB I Junior |ÉRD Aréna
16:00 ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE
 
NB I Felnőtt | ÉRD Aréna
18:00 ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE
 
2015. szeptember 26. szombat 
 
OSB-F csoport | Batthyány Tornacsarnok, Érd
10:00 ÉRD 1 - Kispesti NKK
 
NB I/B Junior | Mohács Városi Sportcsarnok (7700 Mohács, Sport utca 1.)
16:00 Mohácsi TE – Haladás-ÉRD II
 
NB I/B Felnőtt | Mohács Városi Sportcsarnok (7700 Mohács, Sport utca 1.)
18:00 Mohácsi TE – Haladás-ÉRD II
  
2015. szeptember 27. vasárnap
 
U13 Kovács L. régió D | Százhalombattai Városi Szabadidő Központ (2440 Százhalombatta, Vasút utca 41.)
13:00 ÉRD 2003 - Budaörs KC I
13:50 Százhalombattai VUK SE - ÉRD 2002
15:30 Százhalombattai VUK SE - ÉRD 2003
17:10 Budai Farkasok KK - ÉRD 2002
 
OSB-F csoport | Batthyány Tornacsarnok, Érd
13:30 ÉRD 2 - Szigetszentmiklós NKSE
 
Bp. I. o. női Felnőtt | Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola (2100  Gödöllő, Légszesz u. 10.)
18:00 Gödöllői KC - ÉRD III
 
NB I Ifjúsági | ÉRD Aréna
13:00 ÉRD - MTK Budapest
 
NB I Junior | ÉRD Aréna
15:00 ÉRD - MTK Budapest
 
NB I Felnőtt | Elektromos Sportcsarnok (1138 Budapest, Népfürdő u. 18-20.)
18:45 MTK Budapest - ÉRD
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink