Mindenhol a négyben

A hazai 28:20-as győzelmet követően Dániában is győzni tudott csapatunk, így kettős győzelemmel kvalifikáltuk magunkat az EHF-Kupa elődöntőjébe.
 
A Magyar Kupa, valamint a bajnokságot követően az EHF-Kupában is a legjobb négy csapat közé kerülés volt a cél a negyeddöntő második mérkőzésén. A találkozón ugyan  a dán bajnokság alapszakaszának győztese szerezett vezetést, de előbb Schatzl Nadine egyenlített, majd Kovács Anna találatainak köszönhetően kétgólos előnyre tettünk szert (1:3). Átlövőink remek napot fogtak ki hiszen Kovács Anna mellett, Klivinyi Kinga is eredményes volt, így 10. percet követően összesítésben már 11 találat volt az előnyünk (3:6). Katarina Krpez szélsőgóljával, valamint Schatzl Nadine értékesített hétméteresével tartottuk háromgólos előnyünket, sőt szerb jobbszélsőnk újabb találatával már 6:10-re is vezettünk. A 17. percet követően azonban kétszer voltunk eredményes a félidőben, így ellenfelünk át is vette a vezetést, de Pálos-Bognár Barbara góljának köszönhetően 12:12-es döntetlennel vonulhattunk szünetre.  
A fordulást követően azonban Klivinyi Kinga remek átlövésgóljával visszavettük a vezetést. Ugyan előbb hétméteresből egyenlített dán ellenfelünk, egy percel később már Ida Björndalen már nem tudott túljárni Szvetlana Gridnyeva eszén, és Kovács Anna valamint Pálos-Bognár Barbara találatainak köszönhetően ismételten két gól volt az előnyünk (13:15). Remek védekezésünknek és Janurik Kinga bravúrjainak köszönhetően a hazaiak csak a játékrész hetedik percében szerezték első akció góljukat. A 38. percben Sara Vukcevic ugyan megkapta harmadik kétpercét, de támadásban átlövésekből és betörések végén is gólokat szereztünk, Pálos-Bognár Barbara pedig nem hibázott a büntetővonalról, így növelni tudtuk az előnyünket (17:21). Pálos-Bognár Barbara újabb értékesített hétméteresével már öt góllal is vezettünk, de hibáinkat kihasználva a 53. percben ellenfelünk visszazárkózott két találatra (22:24). A vezetést azonban nem adtuk ki a kezünkből, sőt a Katarina Krpez és Klivinyi Kinga góljainak köszönhetően a lefújás előtt két perccel három találat volt az előnyünk, melyből egyet sikerült megőriznünk a találkozó végéig (28:29). Csapatunk így kettős győzelemmel jutott be az EHF-Kupa elődöntőjébe, ahol az orosz Rostov Don lesz az ellenfelünk. 
 
 
 
 
 
Lányaink ugyan jól kezdték az EHF-Kupa elődöntőjének visszavágóját, de a hazai pálya minden előnyét élvező Rosztov-Don fordítani tudott. Csapatunk így a 3. helyen végzett az EHF-Kupa 2014/2015-ös kiírásában.
 
Több mint 1500 kilométerre Érdtől lépett pályára csapatunk, hogy története legjobb nemzetközi kupaszereplését megfejelve, kiharcolja az EHF-Kupa döntőjébe jutást. Ennek érdekében mindent meg is tettek lányaink a visszavágó során. Katarina Krpez vezetőgólját követően 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ezt követően egy hazai találat ellenében hétszer is eredményesek voltak lányaink. Kovács Anna és Klivinyi Kinga átlövései ellen tehetetlen volt az orosz alapszakasz győztes védelme (4:9). Remek védekezésünket, és a kapuban Janurik Kingát dicséri, hogy a 16. percben mindössze az ötödik gólját szerezte a Rosztov-Don. 6:12 is volt már ez előnyünk, de ezt követően nyolc perc alatt egyetlen Katarina Krpez gólt szereztünk, így a félidő hajrájára egy találatra felzárkózott ellenfelünk, a szünetre azonban kétgólos előnnyel vonulhattunk, köszönhetően Klivinyi Kinga újabb remek átlövésének (13:15) .
 
A fordulást követően átlövőink újabb találataival tartottuk az előnyünket, de hibáinkat kihasználva ellenfelünk zsinórban négy gólt szerzett, amivel meg is fordították az állást (20:18). Pálos-Bognár Barbara és Kisfaludy Anett góljaival tartottuk a lépést, de közelebb nem sikerült zárkóznunk. Támadásainkat gyors akciókkal próbáltuk befejezni, de támadásbefejezésink pontatlanok voltak, míg a hazai csapat előnye birtokában türelmesen játszhatott (26:21). Szélső posztokon Ekaterina Kostiukova és Takács Kitti kapott szerepet a mérkőzés hajrájában, míg a kapuban Oguntoye Viktória bizonyíthatott. A hajrára 32:24-es állásnál fordultak a csapatok, de lányaink az utolsó pillanatig küzdve négy találatot is lefaragtak a hátrányukból, a 32:28-as végeredményt végül Klivinyi Kinga állította be. Csapatunk így nem tudta kiharcolni a döntőbe jutást, de így is története legjobb EHF-Kupa szereplését tudhatja magáénak az elődöntőbe jutással.
 
 
 
Jövő hét szerdán megkezdődik a 2015/16-os bajnokság, melynek első fordulójában az Ipress Center-Vác együttesét fogadja csapatunk. A mérkőzésre a jegyek már kaphatóak az ÉRD Aréna Jegypénztárában és online az ÉRD Aréna weboldalán.
 
Női kézilabda NB I alapszakasz - 1. forduló
ÉRD - Ipress Center-Vác
 
Időpont: 2015. szeptember 2. szerda 18:00
Helyszín: ÉRD Aréna (2030 Érd, Velencei út 39-41.)
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter
 
Az ifjúsági találkozó 14, a junior mérkőzés 16 órakor kezdődik! 
 
Szurkolói információk
 
Jegyek kaphatóak a mérkőzésekre 8-19 óráig az ÉRD Aréna jegypénztárában. A mérkőzés napján 8 - 12 között az uszoda jegypénztárában, 12 órától a sportcsarnok jegypénztárában lehet jegyet váltani a mérkőzésre. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az NB I-es utánpótlás találkozó megtekintése, jegy váltásával lehetséges – melynek árát blokk ellenében, karszalag levágása mellett visszatérítjük, amennyiben a felnőtt mérkőzés kezdete előtt legkésőbb fél órával elhagyják az Arénát! 
 
A mérkőzésre érvényes jegyárak:
 
Felnőtt: 1500 Ft
Diák (érvényes diákigazolvánnyal és 18 éves korig): 800 FtNyugdíjas (érvényes nyugdíjas igazolvánnyal): 800 Ft
Díjmentes kísérő: 750 Ft
 
A belépés 6 év alatt ingyenes! 
 
DÍJMENTES JEGYEK
Az ÉRD NB I-es női kézilabdacsapat lehetőséget biztosít Pest megye összes diákjának és fiatal kézilabdázójának csapatunk hazai mérkőzéseinek megtekintésére díjmentesen.
A díjmentes jegyek a mérkőzés napján 15:00-ig vehetők át, azt követően értékesítjük őket.
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink