Nem sikerült a bravúr

Csapatunk a játékrészek elején sokat hibázva, 27:36-os vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC csapatától.  
A 3. forduló záró mérkőzésén a Győri Audi ETO KC csapatát fogadták lányaink az ÉRD Arénában. A közel telt házas otthonunkban a friss Európa Liga győztes magyar női röplabda-válogatottat köszöntötte T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere és klubunk elnöke, Tekauer Norbert. A találkozót a vendég együttes kezdte jobban, hiszen a 8. percben Klivinyi Kinga szerezte első találatunkat (1:5). Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított, míg a másik oldalon Yulia Khavronina kétszer is eredményes volt a büntetővonalról. Janurik Kinga védéseit követően, Mariama Signaté két ízben is a szaggatottról lőtt védhetetlenül a hálóba (5:8). Emberelőnyben azonban a vendégcsapat hatgólosra növelte az előnyét a félidő hajrájára. Egy remekül végigjátszott lerohanás végén Katarina Krpež Šlezak volt eredményes, majd az emberhátrányban Kisfaludy Anett által kiharcolt büntetőt Yulia Khavronina értékesítette ismételten. Mireya González Álvarez találatával a félidő utolsó percére négy találatra csökkentettük a hátrányunkat, de a vendégek hétméteresből beállították a félidei 11:16-os eredményt.
A második játékrész elején is a vendégcsapat koncentrált jobban, hiszen öt gólt szereztek zsinórban. Yulia Khavronina átlövésből vette be Kiss Éva kapuját, majd orosz jobbátlövőnk remek átadását Kisfaludy Anett váltotta gólra (13:21). Janurik Kinga bravúrjainak köszönhetően, illetve két átlövőnk, Yulia Khavronina és Mariama Signaté átlövésgóljaival közelebb kerültünk ellenfelünkhöz (17:23). Ugyan Szvetlana Gridnyeva újabb büntetőt hárított, de a vendégek így is tízgólos előnyre tettek szert. Támadásban Klivinyi Kinga és Barján Bianka is szépen kijátszott akció végén talált a kapuba, de védekezésben nem tudtuk megállítani a vendégtámadásokat. A hajrában góljainkat két balkezes átlövőnk, Mireya González Álvarez és Yulia Khavronina szerezte átlövésből és betörések után. A lefújást követően a vendégcsapat örülhetett a 27:36-os győzelemnek, míg lányaink szombaton a Budaörs otthonában küzdhetnek tovább a bajnoki pontokért. A következő hazai mérkőzésre sem kell azonban sokat várni, hiszen szerdán a Mosonmagyaróvári KC SE látogat az ÉRD Arénába, melyre jegyek csütörtöktől kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán.
 
 
 
 
 
 
 
 
Junior csapatunk kiegyenlített mérkőzésen az első félidő utolsó percéig vezetett, ám a második játékrész elején ellenfelünk hibáinkat kihasználva előnyre tett szert, és végül 28:34-es győzelmet aratott.
 
Lányaink a bajnokság 7. fordulójában rendezett mérkőzésen jól kezdtek a DVSC-TVP csapata ellen, hiszen Földesi Júlia találataival, aki előbb átlövésből, majd Dohárszky Sára indítása után talált a kapuba, kétgólos előnyre tettünk szert. Ellenfelünk ugyan fordítani tudott, de ezt követően öt percig nem tudta bevenni kapunkat, így Kerekes Vanda és Bernát Dorina találataival visszavettük a vezetést (6:5). Dohárszky Sára védéseinek, illetve eredményes támadójátékunknak köszönhetően a 17. perc után három találat volt az előnyünk (11:8). Illés Virág előbb beállóból, majd a balszélről is a kapuba talált, de a szünetre 16:17-es vendég előnynél vonultak a csapatok. A fordulást követően Nagy Cintia révén egyetlen gólt szereztünk az első hat percben, míg ellenfelünk ötször is bevette kapunkat (17:22). Németh Patrícia és Földesi Júlia találataival ugyan három találatra felzárkózott csapatunk, de közelebb már nem sikerült kerülnünk ellenfelünkhöz (21:24). A hajrára fordulva is mindösszesen három góllal vezetett a Debrecen, de figyelmetlenségeink miatt a vendégcsapat növelni tudta előnyét a mérkőzés végén, így csapatunk 28:34-es vereséget szenvedett.
 
 
 
 
NB I/B-s csapataink kétszer is pályára léptek a héten. Felnőtt csapatunk mind a két mérkőzésén nyert, míg junior csapatunk győri győzelmével jelenleg a harmadik helyet foglalja el a bajnokságban. Továbbá a hétvégén eldőlt, hogy november közepén a ZRK Umag csapata lesz az ellenfelünk a Kupagyőztesek Európa-kupája 3. fordulójában.
 
NB I/B-s csapataink kedden, és szombaton is pályára léptek a bajnokságban. Hét közben felnőtt együttesünk nyert a Marcali VSZSE ellen, ellenben junior csapatunk pont nélkül maradt. Szombaton azonban már mindkét együttesünk megszerezte a két pontot a VKL SE Győr együttese ellen, amivel juniorjaink jelenleg a dobogó harmadik fokán állnak a bajnokságban. ÉRD 2-es serdülő csapatunk a héten a Csepel DSE otthonából hozta el a két bajnoki pontot, és továbbra is második a bajnokságban, míg ÉRD 1-es serdülő csapatunk éppen a listavezető DKKA ellen maradt alul. U11-es csapatunk egy győzelemmel, és egy vereséggel zárta a hétvégi mérkőzéseit, amellyel őrzi első helyét a bajnokságban. U9-es lányaink a szezon első mérkőzéseit játszották a hétvégén és két győzelem mellett, egy szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek. Gratulálunk!
 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei:
 
 
2015. október 13. kedd
 
OSB-F csoport | Csepel DSE - ÉRD II 22:24 (9:9)
 
NB I/B Junior | Marcali VSZSE - Haladás-ÉRD II 33:23 (15:8)
NB I/B Felnőtt | Marcali VSZSE - Haladás-ÉRD II 23:29 (15:14)
 
2015. október 16. péntek
 
OSB-F csoport | ÉRD I - DKKA 14:39 (7:22)
 
2015. október 17. szombat
 
U9 Kovács László régió | Budakalász SC - ÉRD 4:8 (3:4)
U9 Kovács László régió | ÉRD - Vecsés SE 3:4 (2:2)
U9 Kovács László régió |  Albertirsa SE - ÉRD1:13 (0:5)
 
U11 Kovács László régió B | Budaörs - ÉRD 22:12 (15:7)
U11 Kovács László régió B | ÉRD - Diósdi DSE 26:9 (13:7)
 
NB I/B Junior | VKL SE Győr – Haladás-ÉRD II 15:31 (5:19)
NB I/B Felnőtt | VKL SE Győr – Haladás-ÉRD II 21:33 (9:20)
 
2015. október 18. vasárnap
 
Bp. I. o. női Felnőtt | ÉRD III - Híd Unió SE 20:29 (11:13)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink