Történelmi sikerű hétvége

Csapatunk a Tippmix Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében a Fehérvár KC-t legyőzve, története legjobb eredményét elérve bejutott a döntőbe, ahol ugyan alulmaradtunk a Győri Audi ETO KC ellen, de így ezüstéremnek örülhetett együttesünk a Magyar Kupában.
A Tippmix Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének első napján az elődöntőben a Fehérvár KC együttese volt az ellenfelünk. A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd tíz perc elteltével kétgólos előnyre tett szert ellenfelünk, melyet Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak találataival egalizáltunk (5:5). A vezetést a 16. percben szerb jobbszélsőnk értékesített hétméteresével szereztük meg, majd 7:7-es állás után négy találatunkra egy fehérvári gól volt a válasz, így négygólos előnyre tettünk szert a játékrész hajrájára (8:12). Előnyünket a szünetig megtartottuk (12:16), majd Szvetlana Gridnyeva hárított büntetőjét követően Kisfaludy Anett góljával eggyel növeltük is a második játékrész elején. A folytatásban azonban nyolc perc alatt egyszer tudtuk bevenni ellenfelünk kapuját, míg az FKC ötször is eredményes volt, így egy találatra csökkent vezetésünk (17:18). A mérkőzés utolsó negyed órájára fordulva háromgólos előnyre tettünk szert Klivinyi Kinga és Mariama Signaté átlövésgóljaival, de az utolsó tíz percre így is 21:21-es döntetlennel érkeztünk. A hajrában lányaink koncentráltak jobban, és tíz perc alatt két gólt kapva csapatunk 23:25-re megnyerte a mérkőzést, és ezzel lányaink jutottak be a Magyar Kupa fináléjába.
 
Történetünk első döntőjében a Győri Audi ETO KC együttese volt az ellenfelünk, ahol Mariama Signaté szerezte első találatunkat. 5:4-ig felváltva estek a találatok, ezt követően hibáinkat kihasználva ellenfelünk zsinórban négy gólt szerzett, melyet Katarina Krpez Slezak két találata követett (9:6). Közelebb azonban nem tudtunk zárkózni a Győrhöz, sőt a félidő hajrájára hat gólra nőtt a hátrányunk (16:10). A félidő utolsó perceiben Katarina Krpez Slezak hétméteresével és Klivinyi Kinga kínai figura végén szerzett góljával 16:12-re zárkóztunk, de a fordulás után két gyors zöld-fehér góllal ellenfelünk visszaállította a hatgólos különbséget. Lányaink azonban nem adták fel, és szurkolóink nagyszerű biztatása mellett öt perc alatt öt gólt szerezve a 39. percre 19:17-re zárkóztunk. Az egyenlítés viszont nem sikerült, hiába tett meg mindent együttesünk, Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez szépen kijátszott figurák végén talált a kapuba, míg Janurik Kinga több győri próbálkozást hárított, de a döntő utolsó tizenöt percére, így is háromgólos hátránnyal fordultunk (24:21). A végjátékban ellenfelünk növelni tudta előnyét, de csapatunk végig küzdve játszotta története első kupadöntőjét, amely 33:27-es vereséggel zárult ugyan, de klubunk történelmi sikernek örülhetett a hétvége zárásaként az ezüstéremmel az eredményhirdetéskor. Ráadásként a Tippmix Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének legjobb játékosának Klivinyi Kingát válaszották meg.  
 
ÉRD Magyar Kupa góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es junior csapatunk a rájátszás küzdelmeiben a Fehérvár KC ellen lépett pályára, és aratott 29:19-es győzelmet az ÉRD Arénában. NB I/B-s csapataink szombaton a NEKA-t fogadták az ÉRD Arénában, a pontszerzés azonban sem felnőtt, sem pedig junior csapatunknak nem sikerült. Serdülő csapatunk a alsóházi rájátszásban szenvedett vereséget a Szent István SE együttesétől. Bp I. osztályban szereplő együttesünk a felsőházi rájátszás küzdelmeiben kétgólos győzelmet aratott a KRSE együttese ellen. Gratulálunk a győzelmekhez!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. április 26., kedd
 
OSB F alsóház 5-11. helyért | ÉRD 1 - Szent István SE 22:24 (13:12)
 
2016. április 28., csütörtök
 
NB I Junior rájátszás 9-13. helyért | ÉRD - Fehérvár KC 29:19 (14:7)
 
2016. április 30., szombat
 
Bp. I. o. női Felnőtt felsőház | KRSE - ÉRD III 19:22 
 
NB I/B Felnőtt | Haladás-ÉRD II - NEKA 22:34 (12:19)
NB I/B Junior | Haladás-ÉRD II - NEKA 22:24 (11:10)
 
Magyar Kupa Elődöntő | Fehérvár KC - ÉRD 23:25 (12:16)
 
2016. május 1., vasárnap
 
Magyar Kupa Döntő | Győri Audi ETO KC - ÉRD 33:27 (16:12)
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Csapatunk ellenfele a Magyar Kupa 4. fordulójában a Szeged KKSE együttese lesz.

 

A Magyar Kupa 4. fordulójának hivatalos mérkőzésnapja: 2017. január 4. A mérkőzés pontos időpontjáról a két csapat megegyezése után tájékoztatjuk szurkolóinkat.
 
Együttesünk története legjobb eredményét a tavalyi szezonban érte el a kupasorozatban, miután a szigetszentmiklósi négyes döntőben ezüstérmet szerzett csapatunk.
 
Magyar Kupa 2016/2017 4. forduló párosítások:
 
Szeged KKSE - ÉRD
Szekszárdi FGKC - Dunaújvárosi Kohász KA
Alba Fehérvár KC - Mosonmagyaróvári KC SE
DVSC-TVP - MTK-Budapest
 
 

 

 

Támogatóink

Médiapartnereink