Egy hajszálon múlt

Csapatunk az utolsó másodpercekig harcban állva a továbbjutásért egygólos vereséget szenvedett az Issy Paris otthonában, így idegenben lőtt kevesebb góllal együttesünk búcsúzott a KEK negyeddöntőjében.
Együttesünk a fergeteges hangulatú ÉRD Arénában lejátszott KEK negyeddöntő első mérkőzésén elért győzelmével egygólos előnnyel várhatta a párizsi visszavágót. A visszavágón mindkét együttes sok hibával kezdett, védelmünk jól zárt, a kapuban Janurik Kinga bravúrt bravúrra halmozott, melynek köszöhetően a 19. percig összesen két gólt szerzett a hazai csapat. Támadásban azonban pontatlanok voltak befejezéseink, de így is kétgólos előnyre tettünk szert Klivinyi Kinga találatával a játékrész utolsó tíz percére (2:4). Majd a félidő hajrájában már három gól is volt az előnyünk, de a játékrész utolsó négy találatát az Issy Paris szerzete, megfordítva az állást a szünetre (7:6). A fordulást követően Mireya González Álvarez egyenlített, de a 39. percre 10:7-es előnyt dolgozott ki ellenfelünk. Lányaink nem adták fel, többször is egy gólra zárkóztunk, és a 47. percben Katarina Krpez Slezak egyenlített (12:12). A vezetést viszont nem sikerült átvennünk, így ellenfelünk újra kétgólos előnyre tett szert az utolsó öt percre fordulva (16:14). Csapatunk nagy küzdelemben előbb egyenlített, majd az 59. percben a vezetést is átvette, de a hazai csapat a végletekig kiélezett mérkőzésen fordítani tudott, és 18:17-es győzelmet aratott. Csapatunk 46:46-os összesített eredménnyel, idegenben lőtt kevesebb góllal búcsúzott a Kupagyőztesek Európa-kupája negyeddöntőjében.
 
ÉRD KEK góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I/B-s együtteseink Szekszárdon szerepeltek a hét utolsó napján. Felnőtt csapatunk nem bírt listavezető ellenfelével, és kilencgólos vereséget szenvedett, ellenben junior lányaink győzelmet arattak a Szekszárd csapata ellen. A felsőházi rájátszásban pályára lépő serdülő együttesünk vereséget szenvedett a Tamási KC ellen, és az országos elődöntőbe jutásért küzdő U11-es lányaink a hétvégén nem tudták tovább gyarapítani pontjaik számát. Bp. I. osztályban szereplő együttesünk az év első mérkőzésén szoros csatában egy góllal múlta felül a Híd Unió SE csapatát. Gratulálunk!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. február 26., péntek
 
OSB E-F rájátszás 1-8. helyért | Tamási KC - ÉRD 2 23:19 (14:6)
 
2016. február 27., szombat
 
U11 Kovács László régió E csoport OED-be jutásért | ÉRD - Vecsés SE 16:22 (9:12)
U11 Kovács László régió E csoport OED-be jutásért | ÉRD - Szigetszentmiklós NKSE 22:31 (9:14)
 
KEK | Issy Paris - ÉRD 18:17 (7:6)
 
2016. február 28., vasárnap
 
Bp. I. o. női Felnőtt | Hid Unio SE - ÉRD III 20:21 (12:8)
 
NB I/B Felnőtt | Szekszárdi FGKC - Haladás-ÉRD II 31:22 (19:11)
NB I/B Junior | Szekszárdi FGKC - Haladás-ÉRD II 20:30 (11:14)
                
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink