Értékes két bajnoki pont a Dunakanyarból

Szerdán a Dunakanyarban léptünk pályára, és tízgólos győzelmet arattunk az Ipress Center-Vác együttese ellen.
Katarina Krpez góljaival a mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk az előnyt, és remek védekezésünknek köszönhetően a 13. percben négy góllal 5:1-re vezettünk. A hazaiaknak a félidő közepén egy találatra felzárkóztak, de Janurik Kinga bravúrjainak és eredményes támadójátékunknak köszönhetően a szünetre négygólos előnnyel vonulhattunk (6:10). A második játékrészt is mi kezdtük jobban, a 40. percben már nyolc gól volt az előnyünk (7:15). Remek védekezésünknek köszönhetően labdákat szereztünk, és Schatzl Nadine révén indításgólokkal még tovább növeltünk az előnyünket. Klivinyi Kinga emberhátrányból is eredményes volt, a 47. percben először vezettünk tíz góllal (11:21). Ezt követően felváltva születtek a gólok, a mérkőzés utolsó találatát Nick Viktória szerezte, beállítva a 16:26-os végeredményt.   
ÉRD NBI góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés 
 
 
 
Junior csapatunk a mérkőzés elején ugyan vezetett és a 51. percben még döntetlenre állt, de végül kétgólos veréget szenvedett Vácon. Ifjúsági együttesünk megnehezítette a tabella második helyén álló riválisa dolgat, de a pontszerzés nem sikerült.
 
Serdülő csapatunk hazai pályán kilenc góllal nyert a Szigetszentmiklósi NKSE ellen. Az NB II-es felnőtt csapatunk a tabella élén álló Dunaújvárosi KKA II ellen lépett pályára, és 22:21-es győzelmet aratott, amivel megelőztük ellenfelünket. NB II-es junior csapatunk elszenvedte első vereségét a Dunaújvárosi KKA II ellen a bajnokságban. Budapest I. osztályban szereplő csapatunk negyedik mérkőzését is megnyerte, és hibátlanul vezeti a bajnokságot.
 
 
Az elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2014. október 1. szerda
 
NBI Ifjúsági | Ipress Center-Vác - ÉRD 28:17 (14:6)
NBI Junior | Ipress Center-Vác - ÉRD 28:26 (14:11)
NBI Felnőtt | Ipress Center-Vác - ÉRD 16:26 (6:10)
 
2014. október 4. szombat
 
OSB Leány F | ÉRD - Szigetszentmiklós NKSE 25:16 (11:6)
 
2014. október 5. vasárnap
 
NBII Junior | Dunaújváros KKA II - ÉRD II 31:18 (12:4)
NBII Felnőtt |Dunaújváros KKA II - ÉRD II 21:22 (8:13)
 
BP. I. o. Női | ÉRD III - Angyalföldi TTE 25:22 (13:15)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Kilencgólos előnyünk sem bizonyult elegendőnek. Egy találaton múlt, hogy nem leszünk ott a KEK legjobb nyolc csapata között.
 
Továbbjutott a Buxtehuder SV 54:54-es összesítésben, idegenben lőtt több góllal.
 
Jelentős előny birtokában utazhatott csapatunk a németországi KEK nyolcaddöntő visszavágójára, hiszen egy héttel korábban hazai pályán kilenc góllal sikerült legyőzni a Buxtehuder SV-t, elsősorban a szenzációs második félidőnek köszönhetően. Csapatunk története legnagyobb sikeréért lépett pályára, a párharc győztese a legjobb nyolc között folytatja a nemzetközi kupaszereplést.
 
Talán a vártnál is némileg nehezebben indult a találkozó, Szabó Edinának már négy perc játék után le kellett tenni az időkérést jelző táblát a zsűriasztalra. Addig ugyanis csak a németek szereztek gólt, 4-0-val kezdve a mérkőzést, az első összecsapás különbségét hamar közel felére csökkentve. Kovács Anna törte meg az érdi gólcsendet,  majd Bognár találata hozta közelebb az ÉRD-et az első tíz perc végén. Schatzl Nadine gólerős játékának is köszönhetően sikerült a négy-ötgólos különbséget állandósítani, ezzel mehetett szünetre a Buxtehude. 
 
A második félidő első harmadában aztán ugyanúgy kezdett az ellenfél, ahogy az első játékrészben. Ennek a tíz percnek az eredménye 6:1 volt a hazaiaknak, ezzel viszont először a visszavágón továbbjutásra állt a német csapat 22:13-nál a 40. percben. Tíz gólosra egyetlen egyszer sem nőtt a különbség, de az ÉRD táncolt a kiesés szélén. Mindkét csapatnak meg kellett küzdenie az emberhátrányokkal is.
 
Az utolsó tíz perc kezdetén két érdi szélső góljával, Koren és Schatzl találataival zárkóztunk 7 gólra, vagyis összesítésben újra nálunk volt kétgólos előny. Három perccel a vége előtt Triscsuk a 22. érdi gólt szerezte, vagyis még kilencgólos győzelemmel a németek juthattak tovább. Az utolsó perc kezdetén nyolc lett az előnyük, érdi időkérést követően, a hazaiak szélsője gyorsindulás után belőtte a 31. Buxtehude gólt. Alig maradt néhány másodperc, Agren piros lapot érően akadályozta az érdi akciót, már csak hét másodperc volt hátra. Válasz nélkül maradt a hazai találat, nem szereztük meg a továbbjutást érő huszonharmadik gólt.
 
 
 
A lendületbe jött németek nem a levegőbe beszéltek, mikor továbbjutásban gondolkodtak az első találkozót követően. Hiába nyertünk kilenc góllal az első mérkőzésen, ugyanennyivel veszítettünk egy héttel később idegenben. Ahogyan tavaly az EHF-kupából, most a KEK-ből estünk ki idegenben lőtt több góllal.
 
Ezúton is köszönjük lelkes szurkolótáborunknak, hogy ezúttal is elkísérték a csapatunk, hálásak vagyunk érte, hogy velünk tartottak!
 
Buxtehuder SV - ÉRD 
Szoros volt az első játékrész, a szünetre így is sikerült megnyugtató előnyt szerezni. A szünet után többször simábbnak tűnt a mérkőzés.
Fej-fej mellett haladtak az első félidőben a csapatok, a tizennegyedik percben 9:7-nél még a hazaiak vezettek. Innen 10:9-re négy perc alatt fordított az ÉRD, majd újabb öt perc elteltével már 10:13 volt az állás. A félidő utolsó négy percében négy gólt szerezve hatgólos előnnyel fordulhattunk. A második játékrészben, 15:21 után szereztünk öt gólt zsinórban. Majd a 46-52. perc közötti időszakot 8:1-re nyerték a hazaiak 23:27-ig feltornászva az eredményt. Jött azonban a nyugtató érdi gól, rögtön egymás után három, így a végén az ugyancsak három hazai találat már csak a vereség kozmetikázásához volt elegendő.

Támogatóink

Médiapartnereink