Győzelem a nyolcaddöntő első mérkőzésén

Kupagyőztesek Európa-kupája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén nagyszerű védekezéssel 15:27-es győzelmet arattunk a holland SERCODAK Dalfsen ellen. Az összecsapás visszavágójára egy hét múlva szombaton kerül sor az ÉRD Arénában.
 
A nyolc mérkőzést is magába foglaló hónapunk második összecsapásán csapatunk Hollandiában, a KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a SERCODAK Dalfsen ellen lépett pályára. Teltház és fantasztikus hangulat fogadott minket a holland csarnokban. A találkozón Fekete Bozsana, majd Katarina Krpez Slezak révén lányaink szereztek vezetést az első percekben. Ellenfelünk első találatát követően Klivinyi Kinga is eredményes volt, majd egymást követő három találat után átvette először és utoljára a vezetést ellenfelünk a 6. percben (4:3). Fekete Bozsana ezután egy percen belül kétszer is a kapuba talált, így még szintén a 6. minutumban újra vezettünk. A hazai csapat nem tudta tartani szélsőinket, így Katarina Krpez Slezak két, illetve Fekete Bozsana egy góljával 4:8-ra vezettünk tíz perc elteltével. Jól záró védelmünknek és Janurik Kinga bravúrjainak köszönhetően ellenfelünk percekig nem tudta bevenni kapunkat, Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított, míg támadásban Mireya González Álvarez és Mariama Signaté átlövésgóljaival növeltük az előnyünket. Peter Portengen, a Dalfsen mestere az első negyedóra végén időt kért, 4:10-es állásnál, de ezt követően újfent Katarina Krpez Slezak volt eredményes, zsinórban a tizedik találatunkat szerezve, majd Nienke De Wild törte meg csapata kilencperces gólcsendjét. Emberhátrányban sem csökkent előnyünk, sőt létszámhátrányban Katarina Krpez Slezak és Mariama Signaté révén tízgólos előnyre tettünk szert (5:15). A félidő hajrájára fordulva már tizenegy találat is volt az előnyünk, ezt követően azonban hat percig gólképtelenek maradtunk, míg ellenfelünk háromszor is a kapunkba talált. A játékrész utolsó percében Mariama Signaté átlövésgóljával kilencgólos előnnyel vonulhattunk szünetre (9:18). 
 
A második félidő első találatát ellenfelünk szerezte, majd a következő támadás végén Klivinyi Kinga is eredményes volt. Yulia Khavronina, majd újfent Klivinyi Kinga is kilenc méterről talált a kapuba, azonban következő találatunkra nyolc percet kellett várni, igaz ez idő alatt a hazai csapat egy gólt szerzett. Gólcsendünket Katarina Krpez Slezak törte meg Janurik Kinga indítását követően, miután Mariama Signaté és Kisfaludy Anett közös erővel sáncolta a holland próbálkozást. Takács Kitti révén újabb indításgóllal növeltük előnyünket, ezúttal Klivinyi Kinga passzát követően, a gólpassz után pedig ő maga is szaporította góljainak számát Győri Barbara védése után, aki a hajrában váltotta a remekül védő Janurik Kingát. A második félidő 54. percében ellenfelünk a negyedik találatát szerezte, míg a túloldalon Mireya González Álvarez bejátszásából saját nevelésű junior válogatott beállónk, Szabó Laura talált a kapuba. A találkozó utolsó találatát Klivinyi Kinga szerezte emberhátrányban, beállítva a 15:27-es végeredményt. A KEK nyolcaddöntő visszavágójára január 16-án kerül sor az ÉRD Arénában, melyre már kaphatóak a jegyek, és ezúttal mi is megmutathatjuk holland ellenfelünknek, hogy milyen fantasztikus hangulatot tudunk teremteni.
 
 
 
 
Csapatunk a K&H női kézilabda liga negyeddöntőjének első mérkőzésén 32:30-as vereséget szenvedett a Siófok KC otthonában, így szerdán az ÉRD Arénában kétgólos hátrányt kell ledolgoznunk a továbbjutás kiharcolásáért.
A K&H női kézilabda liga rájátszásában a legjobb négy közé jutásért a Siófok KC együttese ellen léptek pályára lányaink a negyeddöntő első mérkőzésén. A találkozót a hazai csapat kezdte jobban, hiszen tíz perc elteltével 9:4-re vezetett ellenfelünk, melyet követően Katarina Krpez Slezak és Fekete Bozsana gyors ellentámadás után szerzett góljaival három találatra felzárkóztunk. Közelebb nem tudtunk kerülni a Siófokhoz, a szünetben 18:13 állt az eredményjelzőn. A fordulást követően nyolc perc alatt Mireya González Álvarez vezérletével hatszor is eredményesek voltunk, így a 38. percben 19:19-nél utolértük ellenfelünket. A fordítás azonban nem sikerült, sőt visszaállt a félidei ötgólos hazai előny (29:24). Lányaink a hajrában nagyot küzdve három találatot ledolgoztak hátrányunkból, így a szerdai visszavágón kétgólos hátrányt kell ledolgoznunk a bajnoki elődöntőbe kerüléshez (32:30). 
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es utánpótlás csapataink is megkezdték a rájátszás küzdelmeit. Junior és ifjúsági együttesünk is Budaörsön lépett pályára a hétvégén, és aratott győzelmet a rájátszás első fordulójában. NB I/B-s csapataink a bajnokság hétközi fordulójában a Szentendrei NKE-t fogadták az ÉRD Arénában. Felnőtt együttesünknek nem sikerült a pontszerzés, míg junior lányaink kiélezett mérkőzésen arattak egygólos sikert a vendégcsapat ellen. ÉRD 1-es serdülő lányaink az alsóházi rájátszás nyolcadik mérkőzését is megnyerve vezetik a tabellát csoportjukban. Gratulálunk a győzelmekhez!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. április 13., szerda
 
NB I/B Felnőtt | Haladás-ÉRD II - Szentendrei NKE 23:33 (10:16)
NB I/B Junior | Haladás-ÉRD II - Szentendrei NKE 25:24 (16:15)
 
NB I Felnőtt | Siófok KC - ÉRD 32:30 (18:13)
 
2016. április 14., csütörtök
 
OSB F alsóház 5-11. helyért | ÉRD 1 - Százhalombattai VUK SE 29:11 (14:6)
 
2016. április 16., szombat
 
NB I Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért | Budaörs - ÉRD 20:34 (9:18)
NB I Junior rájátszás 9-13. helyért | Budaörs - ÉRD 28:35 (15:21)
 
2016. április 17., vasárnap
 
U13 Kovács L. régió középsőház | Ceglédi KCSE - ÉRD 2002
U13 Kovács L. régió középsőház | ÉRD 2002 - Diósdi DSE
 
U13 Kovács L. Régióbajnoka | ÉRD 2003 - Abonyi KC 23:13 (14:4)
U13 Kovács L. Régióbajnoka | Budaörs KC I - ÉRD 2003 17:17 (7:8)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Ma 13 órakor sorsolják a Magyar Kupa 3. forduló mérkőzéseinek párosításait. Szintén ma kerül sor 11 órától az EHF-Kupa 3. selejtezőkörének sorsolására is. Az EHF-Kupa sorsolás élőben követhető szöveges formában ezen a linken: EHF Draw Event és ugyancsak élőben az alábbi Youtube csatornán. 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink