Győzelmet ért a remek csapatmunka

Felnőtt együttesünk a hétközben ugyan ötgólos vereséget szenvedett Győrben, de vasárnap 28:20-as győzelmet aratott a dán bajnoki listavezető Team Esbjerg csapata felett az EHF-Kupa negyeddöntőjében.
A bajnokság 21. fordulójában Győrben léptek pályára lányaink a bajnoki címvédő, és a jelenlegi listavezető Győri Audi ETO KC csapata ellen. A mérkőzés elején Janurik Kinga védéseinek, valamint Klivinyi Kinga és Kovács Anna góljainak köszönhetően három percet követően 0:2 állt az eredményjelzőn. Ellenfelünk egyenlített, majd a vezetést is átvette, de az első tíz perc elteltével döntetlen volt az állás (5:5). Ezt követően azonban 15 perc alatt mindössze kétszer találtunk a kapuba, míg a hazai csapat hétszer is eredményes volt (12:7). A játékrész hajrájában két találatra is sikerült felzárkóznunk, de a félidő utolsó két találatát a győriek jegyezték, így 16:12-es állásnál ért véget az első félidő. A térfélcserét követően Klivinyi Kinga szerzett remek átlövésgólt, és Szvetlana Gridnyeva hatástalanította Susann Müller büntetőjét, de a hazaiak így is növelni tudták az előnyüket (19:13). Védekezésben nem tudtuk megállítani a hazai támadásokat, így ugyan Schatzl Nadine remek indítását Ekaterina Kostiukova váltotta gólra, a 43. percre tíz találatra nőtt a hátrányunk (24.14). Klivinyi Kinga átlövésből, és betörés után is eredményes volt, majd Takács Kitti szerzett gólt szélről. Védekezésünk feljavult, így Kisfaludy Anett góljával, és Schatzl Nadine értékesített hétméteresével öt találatra tudtunk felzárkózni. (28:23). Tovább azonban nem tudtuk csökkenteni hátrányunkat, így végül ötgólos vereséget szenvedtünk a Győri Audi ETO KC otthonában. (32:27).
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
A sűrű hét zárásaként következett a vasárnapi sporttörténeti mérkőzés, hiszen először az EHF-Kupa negyeddöntőjében a dán bajnoki listavezető volt az ellenfelünk az ÉRD Arénában. A mérkőzés első gólját Katarina Krpez szerezte, de ellenfelünk két gyors gólt szerezve megfordította az állást. Katarina Krpez hétméteresből ugyan egyenlített, de kétgólos előnyre a Team Esbjerg csapata tett szert a 9. percre. (2:4). Klivinyi Kinga és Schatzl Nadine góljával ugyan egyenlítettünk, de a vezetést ekkor még nem sikerült átvennünk. Ezt követően dán ellenfelünk újra ellépett két góllal, de lányaink nem hagyták magukat, és újfent sikerült egyenlítenünk, majd Katarina Krpez újabb értékesített hétméteresével már a vezetést is átvettük (12:11). Védekezésben több vendég próbálkozást is sáncolt védőfalunk, a szünetre megőriztük egygólos előnyünket. (14:13). A szünetet követően ugyan egyenlített ellenfelünk, de ezt követően egymás után négyszer lányaink voltak eredményesek. Klivinyi Kinga emberhátrányban is gólt szerzett, míg remekül záró védőfalunk mögött Janurik Kinga bravúrosan védett. A második játékrész első tíz percét követően dán ellenfelünk 16 perc alatt mindössze egyszer, hétméteresből volt eredményes. Lányaink lerohanásból, és szépen kijátszott figurák végén is eredményesek voltak, így kilencgólos előnyre tettünk szert a 22. percre. (25:16). Egy találatot ugyan sikerült lefaragnia ellenfelünknek, de Schatzl Nadine szélső találatával 28:20-as győzelmet arattunk a párharc első felvonásán.       
 
ÉRD EHF-Kupa góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I utánpótlás csapatainknak sem sikerült a pontszerzés Győrben, míg OSB csapatunk a nyolcgólos vereséget szenvedett a felsőházi rájátszás első mérkőzésén. U10-es csapatunk ötgólos félidei hátrányt követően szerzett pontot, majd ezt követően kétszer is győzelemnek örülhettek Kemény Andrea tanítványai. U11-es lányaink is kétszer örülhettek a hétvégén a győzelemnek. U13-as csapatunk bejutott a gyermekbajnokság országos elődöntőjébe. NB II-es együtteseink nem bírtak a Dunaújváros KKA II csapatával. BP. I. osztályban szereplő együttesünk kétgólos győzelmet aratott az Angyalföldi TTE csapata ellen. Gratuálunk a sikerekhez! Hajrá ÉRD!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
 
2015. március 4. szerda
 
NB I Felnőtt | Győri Audi ETO KC - ÉRD 32:27 (16:12)
 
 
2015. március 6. péntek
 
OSB Leány F rájátszás | ÉRD -  Szent István SE-OKSI 20:28 (9:15)
 
 
2015. március 7. szombat
 
NB I Ifjúsági | Győri Audi ETO KC - ÉRD 47:21 (23:12)
NB I Junior | Győri Audi ETO KC - ÉRD 38:17 (20:7)
 
U10 Leány | Vecsés SE - ÉRD 14:14 (10:5)
U10 Leány | Budaörsi KSE - ÉRD 8:9 (3:5)
U10 Leány | Kántor Anikó SE - ÉRD 4:20 (0:14)
 
U11 Leány | Gödöllő SE - ÉRD 8:17 (4:10)
U11 Leány | Vecsési Sportegyesület - ÉRD 13:17 (6:10)
 
 
2015. március 8. vasárnap
 
U13 Leány régió döntő | Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD 22:21 (12:11)
U13 Leány régió döntő | Tápiószelei SE - ÉRD 32:16 (17:8)
 
NB II Felnőtt | ÉRD II - Dunaújváros KKA II 20:24 (12:14)
NB II Junior | ÉRD II - Dunaújváros KKA II 22:45 (9:22)
 
BP. I. o. Női | Angyalföldi TTE - ÉRD III 21:23 (7:12)
 
EHF-Kupa | ÉRD - Team Esbjerg 28:20 (14:13) 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Örömmel jelentjük be, hogy Takács Kittivel is meghosszabbította klubunk szerződését, így az előttünk álló szezonban is csapatunk tagja lesz
 
Fiatal balszélsőnk, Takács Kitti tavaly nyáron került fel teljes értékű tagként  felnőtt csapatunkhoz, és ebben a szezonban tehetségével,  szorgalmával és kitartásával  már bizonyíthatott a bajnokság, a Magyar Kupa, valamint az EHF-Kupa küzdelmeiben is. Fiatal játékosunknak klubunk további lehetőséget biztosít a fejlődésre a szerződésének meghosszabbításával. 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink