Kiélezett küzdelem

A bajnokság utolsó őszi mérkőzésén csapatunk a végletekig kiélezett mérkőzésen 24:25-ös vereséget szenvedett a Siófok KC csapatától. 
 
A 2015/16 szezon őszi szakaszának utolsó fordulójában a Siófok KC csapata látogatott az ÉRD Arénába. A mérkőzésen első találatunkat Klivinyi Kinga szerezte lerohanás végén, miután Mariama Signaté és Kisfaludy Anett kettős erővel sáncolta a vendég próbálkozást. Katarina Krpez Slezak jobbszélről szerzett góljával az 5. perc után 2:2 volt az állás, azonban támadásban vétett hibáink miatt a vezetést nem tudtuk megszerezni. Ellenfelünk két gólt szerzett egymás után, majd Fekete Bozsana a balszélről talált a kapuba, ezt követően Janurik Kinga remek indítását Katarina Krpez Slezak váltotta gólra, 6:6-ra alakítva az állást. Támadásban pontatlanok voltak a befejezéseink, így előnyt újra a vendégcsapat szerzett. Fekete Bozsana labdaszerzését követően Katarina Krpez Slezak volt eredményes indításból. Janurik Kinga egy támadáson belül két ziccert is védett, melyet követően előbb Katarina Krpez Slezak remek passza után szerzett gólt Kisfaludy Anett, majd Barján Bianka egyéni akció után egyenlítette ki az állást. Majd újfent irányítónk volt eredményes, ezúttal egy pontosan kijátszott figura végén, amivel 14:13-ra átvettük a vezetést. A félidő utolsó találatát Yulia Khavronina szerezte, miután egy sáncról lepattanó labdát lőtt a kapuba (15:15).
A fordulást követően Mariama Signaté szerezte első találatunkat, ám ezt megelőzően a siófoki csapat is eredményes volt. Yulia Khavronina átlövésgóljával újra egyenlő volt az állás, de a vezetést nem tudták megszerezni lányaink. Mariama Signaté test mellett eleresztett lövésével 18:18 állt az eredményjelzőn, azonban ezen találatunkat négy vendéggól követett. Hatperces gólcsendünket Klivinyi Kinga emberhátrányban szerzett gólja törte meg (19:22). Janurik Kinga védését követően lerohanás végén Klivinyi Kinga csökkentette két gólra hátrányunkat, majd Szabó Laura higgadtan értékesített hétméteresével már csak egy gól volt a vendégek előnye (21:22). Egy kivédekezett vendégakciót követően Mireya González Álvarez passza után zsinórban negyedik gólunkat szerezve Kisfaludy Anett egyenlítette ki az állást. Támadásban azonban a legrosszabbkor hibáztunk, így a vendégcsapat kétgólos előnyre tett szert az 55. percben. Yulia Khavronina lövésével 23:24-re zárkóztunk, majd egy kivédekezett vendég támadást követően Katarina Krpez Slezak egyenlített a találkozó utolsó percére fordulva. A pontszerzés azonban nem sikerült, hiszen a vendégek találatára nem volt válaszunk az utolsó másodpercekben (24:25). Folytatás a hétvégén következik a KEK küzdelmeiben, ahol a horvát ZRK Umag csapata lesz az ellenfelünk. Hajrá ÉRD!
 
 
Ifjúsági csapatunk 15:32-es vereséget szenvedett a DVSC-TVP ifjúsági csapatától.
 
A bajnokság 7. fordulójában a DVSC-TVP csapata látogatott az ÉRD Arénába. A mérkőzésen a vendégcsapat szerzett vezetést hétméteresből, de az ellentámadásból Lozsi Erna révén egyenlített együttesünk. Az első percek nem hoztak sok találatot, hiszen Németh Patrícia remek indításából, Plesztovits Alexa 2:3-ra alakította az állást a 8. percben. Három perccel később Braun Laura Csenge és Plesztovits Alexa találataival egyenlítettek lányaink, de az ezt követő negyedórában mindösszesen egyetlen Braun Laura Csenge gólt szerzett csapatunk. Ezt kihasználva a szünetre ellenfelünk 8:15-ös előnyre tett szert, amit a második játékrész elején tovább növelt, hiszen Braun Laura Csenge újabb találata ellenében a vendégcsapat hétszer is eredményes volt (9:22). Ugyan balkezeseink, Bernát Dorina átlövésből, míg Lozsi Erna indításból a kapuba talált, támadásban sok technikai hibát vétett csapatunk, amiből ellenfelünk könnyű gólokat szerzett. A találkozó utolsó perceiben ugyan Lízer Dorottya remek egyéni akció után szerzett gólt, míg egy húzást követően Braun Laura Csenge a balszélről vette be az ellenfélkapuját, a mérkőzés végén a Debrecen örülhetett a két pont begyűjtésének (15:32).
 
 
 
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk védekezésben nem tudta megállítani a Szentendrei NKE csapatát, így 37:29-es vereségett szenvedett.
 
Az NB I/B-s felnőtt csapatunk jól kezdte a szezon nyolcadik mérkőzését, hiszen Szabó Laura és Takács Kitti is a kapuba talált, majd Bíró Eszter növelte háromgólosra az előnyünket a Szentendrei NKE ellen. A hazai csapat azonban zsinórban négy találatot szerezve átvette a vezetést, amit Takács Kitti egyenlített ki. Szabó Laura beállóból szerzett góljával 9:8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd ellenfelünk négy egymást követő találatot szerzett, 13:8-ra alakítva az állást. Lozsi Erna a jobbszélről talált a kapuba, míg Lízer Dorottya átlövésből szerzett gólt, a hazaiak azonban tovább növelték az előnyüket. A 22:13-as félidei eredményt Szabó Laura állította be büntetőből, majd a fordulást követően ugyancsak beállónk volt eredményes, ezúttal akcióból, majd Plesztovits Alexa is túljárt a kapus eszén. Bíró Eszter kétszer is bevette ellenfelünk kapuját, majd Takács Kitti is gólt szerzett, miközben a hazai csapat egy találatot szerzett (23:18). Közelebb azonban nem sikerült ellenfelünkhöz kerülnünk, hiszen zsinórban háromszor volt eredményes a Szentendre. Bernát Dorina, majd másik balkezes játékosunk Lozsi Erna is gólt szerzett, védekezésben azonban nem voltunk kellően kemények, így könnyű gólokat engedtünk ellenfelünknek. Gulyás Vanda kétszer, majd másik beállónk Szabó Laura is eredményes volt, a 37:29-es végeredményt pedig Braun Laura Csenge állította be.
  
 
 
 
 
NB I-es felnőtt csapatunk az év első mérkőzésén 20:27-es győzelmet aratott az Ipress Center-Vác együttese ellen, utánpótlás együtteseinknek azonban nem sikerült a pontszerzés a Dunakanyarban.
Több mint egy hónapos bajnoki szünetet követően Vácott lépett pályára a 2016-os év első mérkőzésén csapatunk. Együttesünk első találatát az új évben egy indítást követően Fekete Bozsana szerezte. Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, a mérkőzés 13. percében Mireya González Álvarez először szerzett vezetést csapatunknak, melyet a találkozó hátralévő részében már ki sem adtunk a kezünkből. Szvetlana Gridnyeva a 17. percben már a második hétméterest hárította, majd ezt követően jól záró védekezésünk és a kapuban Janurik Kinga bravúrjainak köszönhetően nyolc percig nem kaptunk gólt. Ezen időszak alatt hatszor is eredményesek voltunk, miközben hármas emberhátrányban is játszottunk, így az utolsó öt percre fordulva hét találat volt az előnyünk. A 9:14-es félidei állást követően Mariama Signaté és Klivinyi Kinga is eredményes volt, visszaállítva a hétgólos különbséget. Eladott labdáinkat kihasználva ugyan 14:18-ra felzárkózott ellenfelünk, de közelebb nem tudott zárkózni a hazai csapat, hiszen két egymást követő támadás végén előbb Katarina Krpez Slezak, majd Gulyás Vanda is eredményes volt. A 45. percet követően zsinórban háromszor is lányaink találtak a kapuba, így Barján Bianka talpról eleresztett lövése nyolcgólos előnyt eredményezett. A mérkőzés hajrájában fiataljaink is megmutathatták a tudásukat, melyen csapatunk 20:27-es győzelmet aratott az Ipress Center-Vác ellen.
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
Felnőtt csapatunkkal ellentétben utánpótlás csapataink nem tudtak nyerni a tavaszi szezon első mérkőzésén a Vác otthonában. Ifjúsági csapatunk 25:16-os, míg junior lányaink 36:27-es vereséget szenvedtek. 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei:
 
 
2016. január 3., vasárnap
 
NB I Ifjúsági | Ipress Center-Vác - ÉRD 25:16 (14:8)
NB I Junior | Ipress Center-Vác - ÉRD 36:27 (18:13)
 
NB I Felnőtt | Ipress Center-Vác - ÉRD 20:27 (9:14) 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Csapatunk az év utolsó idegenbeli mérkőzésén 17:21-es győzelmet aratott a Fehérvár KC otthonában, melyen szurkolóink ismét remek hangulatot teremtve vették ki részüket a győzelemből. 
 
Az alapszakasz utolsó őszi idegenbeli mérkőzésére is szép számmal elkísérték csapatunkat szurkolóink, és már a bemelegítéstől az érdi B-középtől zengett a Köfém csarnok.  A mérkőzésen Klivinyi Kinga szerezte első találatunkat, ám ezt megelőzően a hazai csapat háromszor is eredményes volt. Négy minutummal később azonban Kisfaludy Anett és Klivinyi Kinga újabb góljaival 4:3-ra felzárkóztunk, majd Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított. Yulia Khavronina átlövésgólja már az egyenlítést jelentette, majd Janurik Kinga indítása után Katarina Krpez Slezak találatával már csapatunknál volt az előny (4:5). Ellenfelünk hat perc gólcsend után tudta bevenni Janurik Kinga kapuját, majd Fekete Bozsana ejtésével visszavettük a vezetést. Janurik Kinga védését követően Katarina Krpez Slezak váltotta gólra a Kisfaludy Anett által kiharcolt hétméterest (5:7). Klivinyi Kinga remekül futott vissza emberével, és szerzett labdát, majd az ellentámadásból Kisfaludy Anett háromgólosra növelte az előnyünket. Ellenfelünk emberelőnyben ugyan csökkentette hátrányát, azonban két szélsőnk Fekete Bozsana és Katarina Krpez Slezak összjátéka után, szerb jobbszélsőnk értékesítette a büntetőt, melyet követően sikeresen kivédekeztük a hazai akciót, így 9:13-es előnnyel vonulhattak lányaink a szünetre.
A fordulást után ellenfelünk egyenlíteni tudott, zsinórban négy gólt szerezve, míg lányaink tizennégy percig nem tudták bevenni a fehérváriak kapuját (13:14). Szurkolóink azonban ez idő alatt sem hagyták alább lányaink biztatását, majd miközben Janurik Kinga kétszer is bravúrral védett, Klivinyi Kinga találata megtörte a gólcsendet (14:13). Csapatunk remek védekezésének, és a kapuban Janurik Kinga bravúrjainak köszönhetően a hazai csapatnak nem sikerült az egyenlítés. Klivinyi Kinga góljával újfent két találat volt előnyünk, majd egy fehérvári gól után Klivinyi Kinga indította Fekete Bozsanát. Balszélsőnk védőjét indulócsellel kicselezte, majd a kapuba talált (14:16). Klivinyi Kinga elhajlásból talált Herr Orsolya kapujába, majd Barján Bianka test mellett eleresztett lövése talált utat a hálóba, visszaállítva a félidei négygólos különbséget (15:19). Janurik Kinga a sokadik hazai próbálkozást védte remekül, majd pontosan indította Katarina Krpez Slezak-ot, aki ötgólos vezetéshez juttatta csapatunkat. Három perccel a mérkőzés vége előtt Janurik Kinga ziccert védett, majd visszafutva Katarina Krpez Slezak halászott le egy indítást. A mérkőzés hajrájában fiataljaink is szerepet kaptak a 17:21-es végeredménnyel záruló mérkőzésen. A 2015/16-os szezon őszi szakaszának zárásaként lányaink a Siófok KC csapatát fogadják november 18-án, szerdán az ÉRD Arénában, melyre a jegyek hétfőtől kaphatóak.
 
 
NB I-es felnőtt csapatunk jövő hét szerdán lép pályára az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata ellen a Népligetben. NB I/B-s együtteseinkre azonban két mérkőzés is vár a héten. 
 
 
Női kézilabda NB I alapszakasz - 8. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria – ÉRD
 
Időpont: 2015. október 21. szerda 18:00
Helyszín: Elek Gyula Aréna (1101 Budapest, Kőbányai út 47/A.)
Játékvezetők: Bacs József, Bóna Szabolcs 
 
Az ifjúsági találkozó 14, a junior mérkőzés 16 órakor kezdődik!
 
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2015. október 13. kedd
 
OSB-F csoport | ÁMK Sportcsarnok (1211 Budapest, Simon Bolivár stny. 1-3.)
17:25 Csepel DSE - ÉRD II
 
NB I/B Junior | Marcali Városi Sportcsarnok (8700 Marcali, Park u. 16.)
15:00 Marcali VSZSE - Haladás-ÉRD II
 
NB I/B Felnőtt | Marcali Városi Sportcsarnok (8700 Marcali, Park u. 16.)
17:00 Marcali VSZSE - Haladás-ÉRD II
 
2015. október 16. péntek
 
OSB-F csoport | Batthyány Tornacsarnok, Érd
17:50 ÉRD I - DKKA
 
2015. október 17. szombat
 
U9 Kovács L. régió | Tápiószele Általános Iskola (2766 Tápiószele, Liliom út 11.)
09:45 Budakalász SC - ÉRD
12:00 ÉRD - Vecsés SE
13:30 Albertirsa SE - ÉRD
 
U11 Kovács L. régió B | Százhalombattai Városi Szabadidő Központ (2440 Százhalombatta, Vasút utca 41.)
13:00 Budaörs - ÉRD
15:30 ÉRD - Diósdi DSE
 
NB I/B Junior | 'Rábcatorok' Kulturális és Sportcentrum (9141 Ikrény, Vasút sor 6.)
11:00 VKL SE Győr – Haladás-ÉRD II
 
NB I/B Felnőtt | 'Rábcatorok' Kulturális és Sportcentrum (9141 Ikrény, Vasút sor 6.)
13:00 VKL SE Győr – Haladás-ÉRD II
 
2015. október 18. vasárnap 
 
Bp. I. o. női Felnőtt | ÁMK Sportcsarnok (1211 Budapest, Simon Bolivár stny. 1-3.)
17:00 ÉRD III - Híd Unió SE
 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink