Nem bírtunk a DKKA II-vel

NB I/B-s junior csapatunk a bajnokság 14. fordulójában hazai pályán 27:32-re maradt alul a Dunaújvárosi KKA II együttesével szemben.
 
Az év első NB I/B-s junior mérkőzésén a vendégcsapat szerzett vezetést, a 3. percben azonban Plesztovits Alexa értékesített hétméteresével és Lozsi Erna szélről szerzett góljával már lányainknál volt az előny. 4:5-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezt követően együttesünk negyed óráig nem talált a vendégek kapujába, míg ellenfelünk zsinórban hét gólt szerzett ezen időszak alatt. Nyolcgólos hátrányunkat Németh Patrícia és Braun Laura Csenge góljaival csökkentettük, de hat találatnál közelebb a félidő végéig nem tudtunk kerülni. A játékrész utolsó két találatát Lozsi Erna szerzete, így 11:16-os eredménnyel zárult az első félidő. A fordulást követően két balkezes játékosunk, Bernát Dorina és Lozsi Erna is eredményes volt, ezzel három találatra csökkentették hátrányunkat. A folytatásban ellenfelünk újra visszaállította az ötgólos különbséget, de Zsigmund Emese hárított büntetőjének és Lízer Dorottya egy percen belül szerzett két találatának köszönhetően a 42. percben újra közelebb tudtunk kerülni vendégeinkhez (18:21). Az utolsó tíz percre fordulva ellenfelünk zsinórban négy találattal hétgólosra növelte előnyét (19:26). Lányaink nem adták fel, és két percen belül Bernát Dorina, Kertész Ramóna és Lízer Dorottya is eredményes volt, megteremtve az esélyt a pontszerzésre. Négy találatnál közelebb azonban nem tudtunk férkőzni a DKKA II. csapatához, így a pontszerzés elmaradt a tavaszi szezon első mérkőzésén (27:32).
 
 
 
 
 
Csapatunk a K&H női kézilabda liga negyeddöntőjének visszavágóján 34:29-es győzelmet aratott a Siófok KC együttese ellen, így 64:61-es összesített eredménnyel jutott a bajnokság legjobb négy csapata közé, zsinórban ötödik alkalommal NB I-es szereplésünk óta. Négy nappal a sikerrel megvívott negyeddöntő után a bajnokság elődöntőjében 42:26-os vereséget szenvedtünk a Győri Audi ETO KC otthonában.
A K&H női kézilabda liga negyeddöntőjének visszavágóján szurkolóink remek biztatása mellett csapatunk a találkozó 5. percében már 4:0-ás előnyre tett szert. Jól záró védelmünknek és Janurik Kinga védéseinek köszönhetően a vendégcsapat a 19. percben szerezte ötödik találatát, míg lányaink lerohanásból és felállt fal ellen is többször eredményesek voltak, 13:5-ra alakítva az állást a játékrész utolsó tíz percére fordulva. A szünetben 19:12-re vezettünk, mely ötgólos előnyt jelentett összesítésben, de lányaink ezt követően is tovább harcoltak, és szédületes tempót diktálva játszottak, a 42. percben már tízgólos vezetésnek tapsolhatott az ÉRD Aréna közönsége (25:15). A sorsdöntő mérkőzésen minden játékosunk pályára léphetett, mely 34:29-es végeredménnyel zárult, így együttesünk 64:61-es összesített eredménnyel, zsinórban az ötödik szezonban jutott be a bajnokság legjobb négy csapata közé. 
 
Négy nappal a Siófok KC ellen sikerrel megvívott negyeddöntő után Győrben léptünk pályára a bajnokság elődöntőjében. Lányaink jól kezdték a mérkőzést, hiszen öt perc elteltével 2:3-ra vezettük, ezt követően azonban hibáinkat kihasználva ellenfelünk fordítani tudott és nyolcgólos előnyre tett szert (16:8). A 23. percben sikerült négy találatra felzárkóznunk, de a szünetre ismét nyolc találat volt a Győr előnye. A 22:14-es félidei állást követően a második játékrész elején nem változott a két csapat között a különbség, egészen a 48. percig, amikor nyolc kapott gól ellenében egyet szereztünk, mellyel 35:20-ra alakult az állás. A lefújásig még egy találatot hozzátett előnyéhez ellenfelünk, így 42:26-os eredménnyel várjuk a május 12-ei visszavágót. 
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es ifjúsági csapatunk kétszer is pályára lépett a héten a rájátszás küzdelmeiben, de a Siófok KC és a Mosonmagyaróvári KC SE ellen sem sikerült a pontszerzés. NB I-es junior lányaink a bajnokság rájátszásának 9-13. helyért játszott mérkőzésükön nem bírtak a Mosonmagyaróvár együttesével az ÉRD Arénában. NB I/B-s csapataink a hét utolsó napján a Győri Audi ETO KC otthonában léptek pályára, a pontszerzés azonban sem felnőtt, sem pedig junior csapatunknak nem sikerült. Serdülő csapatunk a felsőházi rájátszás utolsó mérkőzésén szenvedett vereséget a Kozármisleny együttesétől, így az 5. helyen végzett csoportjában. A Kovács László Régióbajnoki címért pályára lépő U11-es lányaink a hétvégén nem gyarapították pontjaik számát a Gödöllő SE és a Vecsés SE ellenében. Bp I. osztályban szereplő együttesünk két mérkőzésen is pályára lépett a héten, a pontszerzés egyik mérkőzésen sem sikerült.
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. április 20., szerda
 
Bp. I. o. női felnőtt felsőház | Rákosmenti KSK - ÉRD III 36:21 (17:13)
 
NB I Felnőtt negyeddöntő | ÉRD - Siófok KC 34:29 (19:12)
 
2016. április 21., csütörtök
 
NB I Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért | Siófok KC - ÉRD 26:24 (17:11)
 
2016. április 22., péntek
 
OSB E-F rájátszás 1-8. helyért | ÉRD 2 - Kozármisleny SE 21:26 (10:12)
 
2016. április 23., szombat
 
NB I Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért | ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE 19:25 (6:18)
NB I Junior rájátszás 9-13. helyért | ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE 27:32 (12:21)
 
2016. április 24., vasárnap
 
Bp. I. o. női Felnőtt felsőház | REAC SI SE - ÉRD III 33:20 (20:10)
 
U11 Kovács László Régióbajnoka | ÉRD - Gödöllői SE 20:27 (8:16)
U11 Kovács László Régióbajnoka | Vecsés SE - ÉRD 18:17 (10:7)
 
NB I/B Felnőtt | Győri Audi ETO KC - Haladás-ÉRD II 41:21 (22:11)
NB I/B Junior | Győri Audi ETO KC - Haladás-ÉRD II 31:23 (15:10)
 
NB I Felnőtt elődöntő | Győri Audi ETO KC - ÉRD 42:26 (22:14)
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Csapatunk ellenfele a Magyar Kupa 3. fordulójában a Budaörs együttese lesz.

 
A Magyar Kupa 3. fordulójának hivatalos mérkőzésnapja: 2016. november 2. A mérkőzés pontos időpontjáról a két csapat megegyezése után tájékoztatjuk szurkolóinkat.
 
Együttesünk története legjobb eredményét a tavalyi szezonban érte el a kupasorozatban, miután a szigetszentmiklósi négyes döntőben ezüstérmet szerzett csapatunk.
 
Magyar Kupa 2016/2017 párosítások:
 
Budaörs - ÉRD
Kecskeméti NKSE - MTK-Budapest
Vasas SC - Mosonmagyaróvári KC SE
Szekszárdi FGKC - NEKA
Alba Fehérvár KC - Siófok KC
Szeged KKSE - Kisvárdai KC SE
EUbility-Group Békéscsabai ENKSE - DVSC-TVP
Dunaújvárosi Kohász KA - Ipress Center-Vác
 

 

 

Támogatóink

Médiapartnereink