Nem bírtunk a Váccal

NB I-es ifjúsági csapatunk támadásban vétett pontatlanságai miatt 25:16-os vereséget szenvedett a bajnokság 12. fordulójában.
 
Vasárnap az Ipress Center-Vác ellen kezdte meg ifjúsági együttesünk a 2016-os év küzdelmeit. Az új év első találatát Plesztovits Alexa szerezte, vezetést szerezve csapatunknak, majd a hazaiak egyenlítő találatát követően újfent beállónk volt eredményes, ezúttal büntetőből. Ezt követően hat váci találatra Lízer Dorottya egyetlen akciógólja volt a válaszunk, így tíz perc elteltével 7:3 volt az állás. Támadásbeli pontatlanságaink miatt nem voltunk eredményesek, míg a hazai csapat hibáinkat kihasználva több ízben is gólt szerzett (12:5). Ugyan a félidő hajrájában Braun Laura Csenge kétszer is a kapuba talált, hátrányunkat így sem tudtuk lényegesen csökkenteni. A 14:8-as félidei állást követően a második játékrész elején zsinórban háromszor is ellenfelünk volt eredményes, melyet követően Czirják Orsolya és Illés Virág szerezte első találatainkat. Egy percen belül előbb Bernát Dorina értékesített egy indítást, majd Illés Virág beállóból talált a kapuba, de a 48. percre tízgólosra nőtt a két csapat között a különbség (22:12). A találkozó hajrájában Czirják Orsolya egymaga háromszor volt eredményes, azonban csapatunk így is vereséget szenvedett a Vác otthonában (25:16). 
 
 
 
 
 
 
A Kupagyőztesek Európa-kupája 3. fordulójának első mérkőzésén 24:36-os győzelmet arattunk a pályaválasztó ZRK Umag csapata ellen az ÉRD Arénában
 
Csapatunk ugyan formailag idegenben kezdte meg szereplését a nemzetközi kupasorozatban, de mai mérkőzését is az ÉRD Arénában játszottuk. Első találatunkat Mireya González Álvarez szerezte a jobbszélről, de védekezésben nem léptünk ki ellenfelünkre, akik így 1:3-as előnyre tettek szert. 7:7-ig ugyan fej-fej mellett haladt a két együttes, de felkeményedő védekezésünknek köszönhetően, illetve Janurik Kinga védései utáni gyors lerohanásokból két szélsőnk, Katarina Krpez Slezak és Fekete Bozsana révén egy percen belül kétszer is bevettük a horvát együttes kapuját. Ellenfelünk hat percig nem talált Janurik Kinga kapujába, így Mariama Signaté átlövésgóljával és Katarina Krpez Slezak két egymást követő indításgóljával már 7:12 volt az állás. Jól záró, egymást kisegítő védekezésünkből gyors lerohanásokat vezetve, előbb Barján Bianka indulócsellel becsapva ellenfelét szerzett gólt, majd Katarina Krpez Slezak Janurik Kinga indítása után megszerezte önmaga kilencedik, csapatunk 16. találatát. Felállt fal ellen, remekül kijátszott figura végén Mariama Signaté passzát Gulyás Vanda váltotta gólra, majd a 11:20-as félidei eredményt a játékrész hajrájában beálló saját nevelésű játékosunk, Bernát Dorina állította be egy ejtést követően.
A fordulást követően Kisfaludy Anett és Mariama Signaté sánca után Klivinyi Kinga átlövésből tízgólosra növelte az előnyünket. Az első félidő második felében látott agresszív védekezésünk egy időre alábbhagyott, így ellenfelünk felzárkózhatott hat gólra (17:23). Emberhátrányban azonban Mariama Signaté és Klivinyi Kinga is eredményes volt, majd újfent francia balátlövőnk talált a kapuba a szaggatott vonalról (20:27). Az utolsó tíz percre fordulva Janurik Kinga indítását Kisfaludy Anett váltotta gólra, majd egy újabb gyors lerohanás után Takács Kitti alakította 22:33-ra az állást. A hajrában Janurik Kingát váltó Győri Barbara egyből egy szép védéssel mutatkozott be, majd az utolsó nyolc percben egy gólt kapott, miközben Szabó Laura sáncolta a vendég próbálkozást. A találkozó 24:36-os végeredményét Barján Bianka átlövésgólja állította be. A visszavágóra holnap 13 órától kerül sor az ÉRD Arénában, amelyen kiderül, hogy melyik csapat jut a Kupagyőztesek Európa-kupája legjobb 16 csapata közé.
 
 
Csapatunk az utolsó másodpercekig harcban állva a továbbjutásért egygólos vereséget szenvedett az Issy Paris otthonában, így idegenben lőtt kevesebb góllal együttesünk búcsúzott a KEK negyeddöntőjében.
Együttesünk a fergeteges hangulatú ÉRD Arénában lejátszott KEK negyeddöntő első mérkőzésén elért győzelmével egygólos előnnyel várhatta a párizsi visszavágót. A visszavágón mindkét együttes sok hibával kezdett, védelmünk jól zárt, a kapuban Janurik Kinga bravúrt bravúrra halmozott, melynek köszöhetően a 19. percig összesen két gólt szerzett a hazai csapat. Támadásban azonban pontatlanok voltak befejezéseink, de így is kétgólos előnyre tettünk szert Klivinyi Kinga találatával a játékrész utolsó tíz percére (2:4). Majd a félidő hajrájában már három gól is volt az előnyünk, de a játékrész utolsó négy találatát az Issy Paris szerzete, megfordítva az állást a szünetre (7:6). A fordulást követően Mireya González Álvarez egyenlített, de a 39. percre 10:7-es előnyt dolgozott ki ellenfelünk. Lányaink nem adták fel, többször is egy gólra zárkóztunk, és a 47. percben Katarina Krpez Slezak egyenlített (12:12). A vezetést viszont nem sikerült átvennünk, így ellenfelünk újra kétgólos előnyre tett szert az utolsó öt percre fordulva (16:14). Csapatunk nagy küzdelemben előbb egyenlített, majd az 59. percben a vezetést is átvette, de a hazai csapat a végletekig kiélezett mérkőzésen fordítani tudott, és 18:17-es győzelmet aratott. Csapatunk 46:46-os összesített eredménnyel, idegenben lőtt kevesebb góllal búcsúzott a Kupagyőztesek Európa-kupája negyeddöntőjében.
 
ÉRD KEK góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I/B-s együtteseink Szekszárdon szerepeltek a hét utolsó napján. Felnőtt csapatunk nem bírt listavezető ellenfelével, és kilencgólos vereséget szenvedett, ellenben junior lányaink győzelmet arattak a Szekszárd csapata ellen. A felsőházi rájátszásban pályára lépő serdülő együttesünk vereséget szenvedett a Tamási KC ellen, és az országos elődöntőbe jutásért küzdő U11-es lányaink a hétvégén nem tudták tovább gyarapítani pontjaik számát. Bp. I. osztályban szereplő együttesünk az év első mérkőzésén szoros csatában egy góllal múlta felül a Híd Unió SE csapatát. Gratulálunk!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. február 26., péntek
 
OSB E-F rájátszás 1-8. helyért | Tamási KC - ÉRD 2 23:19 (14:6)
 
2016. február 27., szombat
 
U11 Kovács László régió E csoport OED-be jutásért | ÉRD - Vecsés SE 16:22 (9:12)
U11 Kovács László régió E csoport OED-be jutásért | ÉRD - Szigetszentmiklós NKSE 22:31 (9:14)
 
KEK | Issy Paris - ÉRD 18:17 (7:6)
 
2016. február 28., vasárnap
 
Bp. I. o. női Felnőtt | Hid Unio SE - ÉRD III 20:21 (12:8)
 
NB I/B Felnőtt | Szekszárdi FGKC - Haladás-ÉRD II 31:22 (19:11)
NB I/B Junior | Szekszárdi FGKC - Haladás-ÉRD II 20:30 (11:14)
                
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink