Vereség a Balaton partján

NB I-es junior együttesünk pontatlan első félidei játéka miatt 41:23-as vereséget szenvedett a Siófok KC ellen.
 
A bajnokság utolsó fordulójában a Balaton partján léptek pályára NB I-es junior lányaink. A találkozó első percében Bíró Eszter juttatta előnyhöz csapatunkat, majd egy hazai találatot követően ismételten irányítónk volt eredményes, ezúttal akcióból. 1:2-es vezetésünket követően ellenfelünk ötször talált a kapunkba, míg lányaink Bíró Eszter révén egy gólt szereztek nyolc perc alatt. Kertész Ramóna beállóból 6:4-re alakította az állást, de a 10. és 23. perc között egyszer sem találtunk a siófoki kapuba, míg ellenfelünk tízszer is eredményes volt ez időszak alatt. A játékrész hajrájára fordulva Plesztovits Alexa hétméteresből, míg Bíró Eszter és Lízer Dorottya betörésből és átlövésből szerezte góljainkat, de hátrányunkat nem tudtuk csökkenteni, hiszen az első félidő utolsó perceiben a hazai csapat zsinórban hatszor volt eredményes négy perc alatt (25:8). A második játékrészben Plesztovits Alexa újabb értékesített büntetőből szerezte első találatunkat, majd Reizinger Sára átlövésből vette be ellenfelünk kapuját. Védekezésben azonban nem tudtuk megállítani a hazai rohamokat, így közelebb nem kerültünk ellenfelünkhöz, hiszen minden találatunkra volt válaszuk. A félidő közepén hat percig sikeresen hatástalanítottuk a siófoki támadásokat, így érintetlen maradt a kapunk, támadásban pedig Bíró Eszter, Illés Virág és Plesztovits Alexa révén zsinórban háromszor voltunk eredményesek (32:15). A mérkőzés utolsó tíz percének kezdetén társai kétszer is sikeresen játszották meg Plesztovits Alexát beállóban, aki nem hibázott, Braun Laura Csenge pedig a szélről járt túl a kapus eszén, míg Lízer Dorottya átlövésből volt eredményes. A 41:23-as végeredményt Plesztovits Alexa utolsó másodperces gólja állította be a bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén. Junior csapatunk a rájátszásban a 9-13. helyért lép pályára. 
Csapatunk a héten a Siófok KC ellen lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését a 2015-ös évben, míg a hétvégén a ZRK Umag elleni kettős győzelemmel jutott a KEK tizenhat együttese közé.
A 2015/16-os szezon őszi záró mérkőzésén lányaink a Siófok KC csapatát fogadták az ÉRD Arénában. Klivinyi Kinga szerezte első találatunkat, majd Mariama Signaté alakította 2:2-re az állást. Ellenfelünk az első tíz perc végére háromgólos előnyre tett szert, melyet Katarina Krpez Slezak egyenlített ki. Az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 28. percben Barján Bianka két egymást követő gólja után 14:13-ra vezettek lányaink. A félidei 15:15-ös állást követően, hat perces gólcsendünket kihasználva a vendégcsapat négygólos előnyt szerzett. Lányaink azonban nem adták fel, és zsinórban négy találatot szerezve Kisfaludy Anett góljával 22:22-nél utolértük ellenfelünket. A vezetést azonban nem sikerült átvenni, és az utolsó percre fordulva Yulia Khavronina és Katarina Krpez Slezak góljaival egyenlő volt az állás. A vendégek találatára nem volt válaszunk az utolsó másodpercekben, a pontszerzés így nem sikerült a 24:25-ös végeredménnyel záruló összecsapáson.
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
A KEK küzdelmeinek 3. fordulójában lányaink a ZRK Umag együttese ellen léptek pályára, mely párharc mindkét mérkőzését az ÉRD Arénában vívta csapatunk. Első nemzetközi találatunkat a szezonban Mireya González Álvarez Mireya szerzete, nagyobb előnyre azonban nem sikerült szert tennünk a játékrész első felében. 7:7-es állás után nyolc találatunkra egyetlen umagi gól volt a válasz, így a 22. perc után 8:15 állt az eredményjelzőn. A félidő utolsó négy találatát is lányaink szerezték (11:20), a második játékrész elején azonban felváltva estek a gólok. Ellenfelünk figyelmetlenségeinket kihasználva csökkentette hátrányát, de Takács Kitti góljával a hajrára fordulva tízgólosra növeltük az előnyünket, a végeredményt pedig Barján Bianka átlövésgólja állította be (24:36).
 
A párharc visszavágóján Yulia Khavronina találatával szereztünk előnyt, majd Barján Bianka növelte kettőre. Kilenc perces gólcsendünk alatt ellenfelünk egyenlíteni tudott, de Kisfaludy Anett két találatával visszavettük a vezetést, amit a találkozón már ki sem adtunk a kezünkből. A 10:8-as félidei eredményt Szabó Laura hétméteresgólja állította be. A fordulást követően Takács Kitti és Klivinyi Kinga találataival növeltük az előnyünket, majd a második játékrészben szerepet kapó Győri Barbara védéssel mutatkozott be. Kisfaludy Anett és Gulyás Vanda remek bejátszásokat váltott gólra, míg Vajda Luca átlövésből és betörés után is a kapuba talált. Harmincadik gólunkat Bernát Dorina szerezte a jobbszélről, a végeredmény pedig Gulyás Vanda újabb találata után alakult ki (31:18). Csapatunk így kettős győzelemmel, 67:42-es gólaránnyal jutott a legjobb tizenhat együttes közé.
 
ÉRD KEK góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es utánpótlás csapataink közül junior együttesünknek nem sikerült a pontszerzés a Siófok KC ellen, ifjúsági lányaink azonban remek második félidőt követően nyerni tudtak. Haladás-ÉRD II-es együtteseink a NEKA ellen ugyan nem szereztek pontot, a hét utolsó napján a Győri ETO KC II ellen felnőtt, illetve junior csapatunk is döntetlenre végzett. ÉRD 2-es serdülő csapatunk végig vezetve tíz góllal bizonyult jobbnak a Kispesti NKK-nál, Bp. I. osztályban szereplő együttesünk a Rév TSC-Hill Top csapatunk ellen gyűjtötte be a két pontot. Az U13 Kovács L. régió felsőházba jutott lányaink, ugyan remekül helyt álltak, de két vereséget szenvedtek a hétvégén. Gratulálunk!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2015. november 17. kedd
 
NB I/B Junior | NEKA - Haladás-ÉRD II 25:24 (15:14)
NB I/B Felnőtt | NEKA - Haladás-ÉRD II 39:23 (16:11)
 
 
2015. november 18. szerda
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - Siófok KC 31:22 (12:12)
NB I Junior | ÉRD - Siófok KC 31:34 (17:23)
 
NB I Felnőtt | ÉRD - Siófok KC 24:25 (15:15)
 
 
2015. november 21. szombat
 
OSB-F csoport | ÉRD 2 - Kispesti NKK 29:19 (14:8)
 
Bp. I. o. női Felnőtt | Rév TSC-Hill Top - ÉRD III 20:26 (7:17)
 
KEK | ZRK Umag - ÉRD 24:36 (11:20)
 
 
2015. november 22. vasárnap
 
U13 Kovács L. régió felsőház | Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD 2003 22:16 (11:6)
U13 Kovács L. régió felsőház | Gödöllői SE - ÉRD 2003 24:21 (16:12)
 
NB I/B Junior | Haladás-ÉRD II - Győri ETO KC II 28:28 (14:17)
NB I/B Felnőtt | Haladás-ÉRD II - Győri ETO KC II 27:27 (13:14)
 
KEK | ÉRD - ZRK Umag 31:18 (10:8)
                
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Csapatunk az utolsó másodpercekig harcban állva a továbbjutásért egygólos vereséget szenvedett az Issy Paris otthonában, így idegenben lőtt kevesebb góllal együttesünk búcsúzott a KEK negyeddöntőjében.
Együttesünk a fergeteges hangulatú ÉRD Arénában lejátszott KEK negyeddöntő első mérkőzésén elért győzelmével egygólos előnnyel várhatta a párizsi visszavágót. A visszavágón mindkét együttes sok hibával kezdett, védelmünk jól zárt, a kapuban Janurik Kinga bravúrt bravúrra halmozott, melynek köszöhetően a 19. percig összesen két gólt szerzett a hazai csapat. Támadásban azonban pontatlanok voltak befejezéseink, de így is kétgólos előnyre tettünk szert Klivinyi Kinga találatával a játékrész utolsó tíz percére (2:4). Majd a félidő hajrájában már három gól is volt az előnyünk, de a játékrész utolsó négy találatát az Issy Paris szerzete, megfordítva az állást a szünetre (7:6). A fordulást követően Mireya González Álvarez egyenlített, de a 39. percre 10:7-es előnyt dolgozott ki ellenfelünk. Lányaink nem adták fel, többször is egy gólra zárkóztunk, és a 47. percben Katarina Krpez Slezak egyenlített (12:12). A vezetést viszont nem sikerült átvennünk, így ellenfelünk újra kétgólos előnyre tett szert az utolsó öt percre fordulva (16:14). Csapatunk nagy küzdelemben előbb egyenlített, majd az 59. percben a vezetést is átvette, de a hazai csapat a végletekig kiélezett mérkőzésen fordítani tudott, és 18:17-es győzelmet aratott. Csapatunk 46:46-os összesített eredménnyel, idegenben lőtt kevesebb góllal búcsúzott a Kupagyőztesek Európa-kupája negyeddöntőjében.
 
ÉRD KEK góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I/B-s együtteseink Szekszárdon szerepeltek a hét utolsó napján. Felnőtt csapatunk nem bírt listavezető ellenfelével, és kilencgólos vereséget szenvedett, ellenben junior lányaink győzelmet arattak a Szekszárd csapata ellen. A felsőházi rájátszásban pályára lépő serdülő együttesünk vereséget szenvedett a Tamási KC ellen, és az országos elődöntőbe jutásért küzdő U11-es lányaink a hétvégén nem tudták tovább gyarapítani pontjaik számát. Bp. I. osztályban szereplő együttesünk az év első mérkőzésén szoros csatában egy góllal múlta felül a Híd Unió SE csapatát. Gratulálunk!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. február 26., péntek
 
OSB E-F rájátszás 1-8. helyért | Tamási KC - ÉRD 2 23:19 (14:6)
 
2016. február 27., szombat
 
U11 Kovács László régió E csoport OED-be jutásért | ÉRD - Vecsés SE 16:22 (9:12)
U11 Kovács László régió E csoport OED-be jutásért | ÉRD - Szigetszentmiklós NKSE 22:31 (9:14)
 
KEK | Issy Paris - ÉRD 18:17 (7:6)
 
2016. február 28., vasárnap
 
Bp. I. o. női Felnőtt | Hid Unio SE - ÉRD III 20:21 (12:8)
 
NB I/B Felnőtt | Szekszárdi FGKC - Haladás-ÉRD II 31:22 (19:11)
NB I/B Junior | Szekszárdi FGKC - Haladás-ÉRD II 20:30 (11:14)
                
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink