A legjobb nyolc között vagyunk

Csapatunk kettős győzelemmel, 54:40-es összesített eredménnyel jutott a KEK legjobb nyolc csapata közé. Lányaink a Kupagyőztesek Európa-kupája nyolcaddöntőjének második mérkőzését is megnyerték, a találkozón fiataljaink egy teljes félidőben kaptak szerepet. 
 
A tizenkét góllal megnyert első mérkőzésen nagy lépést tettünk a továbbjutás, melyet a mai napon remek közönség előtt valósíthattunk meg. A mérkőzés előtt kisorsoltuk a 2016-os év mezét, melyet az egész csapat dedikált, és ezentúl minden évben megnyerhető lesz az esztendő első mérkőzésén. A majdnem teltházas mérkőzésen a 3. percben jó védekezés után Mariama Signaté indítását Katarina Krpez Slezak váltotta gólra, megszerezve a találkozó első találatát. A vendégcsapat ugyan egyenlített, de Klivinyi Kinga révén gyors középkezdést követően visszavettük a vezetést, majd Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított, a mérkőzésen az elsőt, de messze nem az utolsót. Ellenfelünk kapusukat lehozva támadott, azonban Fekete Bozsana megszerezte a labdát, majd a félpályáról talált a kapuba. Csapatunk jól zárt a védekezésben, melyben Gulyás Vanda is fontos szerepet játszott és Janurik Kinga is magabiztosan védett, így a 12. percben kaptuk a második gólt, míg támadásban kijátszott figurák végén voltunk eredményesek. A félidő utolsó tíz percére fordulva Szvetlana Gridnyeva már a harmadik holland büntetőt hárította, míg a túloldalon Katarina Krpez Slezak szerezte csapatunk tizedik találatát, akit ezt követően Bernát Dorina váltott a jobb szélen (10:4). A félidő hajrájában a Bernát Dorina által kiharcolt hétméterest Szabó Laura értékesítette, míg Szvetlana Gridnyeva újabb hárított hétméterese ellenére ellenfelünk csökkentette hátrányát, és a dudaszó pillanatában 15:8-ra alakította a félidei állást.
 
 
A második félidőre Janurik Kingát Győri Barbara váltotta a kapuban, míg védelmünk közepén Szabó Laura volt Kisfaludy Anett párja. A játékrész első találatát a holland bajnok ellenfelünk szerezte, de Klivinyi Kinga és Yulia Khavronina is kilenc méterről átlövésből volt eredményes. Szvetlana Gridnyeva folytatva jó szokását újabb büntetőt hárított, szám szerint a hatodikat, majd Fekete Bozsana a balszélről majd Klivinyi Kinga indítását is gólra váltva a félidei előnyünket eggyel növelve 20:12-re alakította az állást. Következő találatunkat Takács Kitti szerezte, aki emberét kicselezve pattintott a kapus lábai között a kapuba, ellenfelünk azonban a játékrész közepén ötször is kapunkba talált (21:17). Klivinyi Kingát Vajda Luca váltotta a mérkőzés utolsó negyedórájára. Mireya González Álvarez átlövésből eredményes volt, de a vendégcsapat pontatlan támadásbefejezésinket, és eladott labdáinkat kihasználva két találatra felzárkózott (22:20). Szabó Laura Mireya González Álvarez két bejátszását is gólra váltotta, így  nyolc perccel a vége előtt négy találat volt az előnyünk. A mérkőzés hajrájában ellenfelünk ugyan csökkentette hátrányát, de a győzelemnek így is lányaink örülhettek. Csapatunk így kettős győzelemmel, 54:40-es összesített eredménnyel jutott a Kupagyőztesek Európa-kupája negyeddöntőjébe. A negyeddöntő párosításainak sorsolása jövő hét kedden lesz. Csapatunk legközelebb szerdán az EUbility Group Békéscsabát fogadja az ÉRD Arénában, a találkozóra a jegyek már kaphatóak az aréna jegypénztárában, és on-line is a www.erdarena.hu weboldalon.
 
 
 
 
 
 
NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga negyeddöntőjének visszavágóján a Siófok KC együttesét fogadja az ÉRD Arénában. A szerdai találkozó előtt már 16 órától várjuk minden kedves szurkolónkat az ÉRD Aréna előtt közös hangolódásra. A mérkőzésekre jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán! Az év elején megváltott bérletek ÉRVÉNYESEK a rájátszás mérkőzéseire!
  
K&H női kézilabda liga negyeddöntő - 2. mérkőzés
ÉRD – Siófok KC
 
Időpont: 2016. április 20., szerda 18:00
Helyszín: ÉRD Aréna (2030 Érd, Velencei út 39-41.)
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter
 
Szurkolói információk
 
A mérkőzésekre jegyek kaphatóak 8-19 óráig az ÉRD Aréna jegypénztárában és online az ÉRD Aréna weboldalán. A mérkőzés napján 8 - 12 között az uszoda jegypénztárában, 12 órától a sportcsarnok jegypénztárában lehet jegyet váltani a mérkőzésre. Az év elején megváltott bérletek ÉRVÉNYESEK a rájátszás mérkőzéseire!
 
A mérkőzésre érényes jegyárak:
Felnőtt: 1500 FtDiák (érvényes diákigazolvánnyal és 18 éves korig): 800 FtNyugdíjas (érvényes nyugdíjas igazolvánnyal): 800 Ft
A belépés 6 év alatt ingyenes!
 
 
DÍJMENTES JEGYEK 
Az eddig megszokott díjmentes jegyek igénylése, és kiadásának módja megváltozott. A gyerekek, diákok és nagycsaládosok számára létrehozott díjmentes jegyekkel nagy számban történtek visszaélések, ezért az alábbi feltételekkel tudjuk biztosítani továbbra is a jogosultak számára a díjmentes belépési lehetőséget.Bővebb információ: http://handballerd.hu/dijmentesjegyek.php
 
 
A hét ÉRD mérkőzései:
 
2016. április 20., szerda
 
Bp. I. o. női Felnőtt felsőház | Újlak utcai Általános Iskola (1173 Budapest, Újlak u. 110.)
18:45 Rákosmenti KSK ÉRD III
 
NB I Felnőtt rájátszás negyeddöntő | ÉRD Aréna
18:00 ÉRD - Siófok KC
 
2016. április 21., csütörtök
 
NB I Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért | Siófok KC Munkacsarnok (8600 Siófok, Déli utca 2.)
18:30 Siófok KC - ÉRD
 
2016. április 22., péntek
 
OSB E-F rájátszás 1-8. helyért | Batthyány Tornacsarnok, Érd
16:30 ÉRD 2 - Kozármisleny SE
 
2016. április 23., szombat
 
NB I Ifjúsági rájátszás 9-13. helyért | Batthyány Tornacsarnok, Érd
13:00 ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE
 
NB I Junior rájátszás 9-13. helyért | Batthyány Tornacsarnok, Érd
15:00 ÉRD - Mosonmagyaróvári KC SE
 
2016. április 24., vasárnap
 
Bp. I. o. női Felnőtt felsőház | Emszt Kálmánné Sportcsarnok (1097 Budapest, Könyves K. krt. 28.)
09:15 REAC SI SE - ÉRD III
 
U11 Kovács László Régióbajnoka | Gyömrői Ignácz Ilona Sportcsarnok (2230 Gyömrő, Szabadság tér 2.)
10:00 ÉRD - Gödöllői SE
12:00 Vecsés SE - ÉRD
 
NB I/B Felnőtt | Audi Aréna Győr (9027 Győr, Kiskút liget)
14:00 Győri Audi ETO KC - Haladás-ÉRD II
 
NB I/B Junior | Audi Aréna Győr (9027 Győr, Kiskút liget)
16:00 Győri Audi ETO KC - Haladás-ÉRD II
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink